Web Analytics
scris duminică, 05.05.2024

Cât timp se păstrează lumânarea din noaptea de Înviere. Cum ne ajută, de fapt, puterea nebănuită

Lumânarea cu care creștinii ortodocși poartă acasă Lumina Sfântă luată de la slujba de Înviere joacă un rol crucial în datinile religioase legate de acest eveniment. Ceea ce nu știu mulți credincioși este cât timp se păstrează această lumânare.

Cât timp se păstrează lumânarea din noaptea de Înviere. Cum ne ajută, de fapt, puterea nebănuită

Citește și: Primarul Gentea a luat Lumină în Colonia ACH, din Lunca Argeşului. „Să ne rugăm pentru Bine!”

Mântuitorul Iisus Hristos este numit în Sfânta Evanghelie „Lumina lumii”, iar simbolistica lumânării din noaptea de Înviere este înțeleasă în acest sens. Preoții avertizează că lumânarea cu care am luat Lumina Sfântă nu ar trebui să se stingă pe pragul casei sau deasupra ușii, așa cum afirmă unele superstiții. De asemenea, dacă lumânarea s-a stins, nu ar trebui să fie aruncată și nici să fie pusă alături de celelalte lumânări pe care le aducem la biserică. Este recomandat ca lumânarea cu care am luat Lumina Sfântă  să fie aprinsă treptat în fiecare zi din Săptămâna Luminată.

De asemenea, cu binecuvântarea preotului, credincioșii pot păstra această lumânare pentru a o aprinde la nevoie, în momente de încercare sau boală, conform doxologia.ro. Această lumânare are o semnificație aparte, deoarece a purtat Lumina Sfântă din Ierusalim.

Citește și: Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Ceremonie impresionantă la Patriarhia Română

Se crede că lumânarea din noaptea de Înviere are capacitatea de a alunga toate energiile negative din casă, mai ales dacă este așezată în fața unei icoane. De asemenea, oamenii ar mai putea să o aprindă atunci când trec printr-un moment dificil. Totodată, se mai spune că ea are puteri vindecătoare, astfel că ar trebui aprinsă atunci când un membru al familiei este bolnav. Prin urmarea, lumânarea din noaptea de Înviere ar trebui păstrată cu sfinţenie tot timpul anului şi aprinsă ori de câte ori este necesar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *