Web Analytics
scris duminică, 05.05.2024

Primarul Gentea a luat Lumină în Colonia ACH, din Lunca Argeşului. „Să ne rugăm pentru Bine!”

Azi-noapte, creştinii ortodocşi au venit la biserică să primească vestea Învierii lui Iisus Hristos, pentru ca mai apoi să ia Lumina Sfântă şi să ducă vestea mai departe.

Primarul Gentea a luat Lumină în Colonia ACH, din Lunca Argeşului. „Să ne rugăm pentru Bine!”

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Citeşte şi: Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România. Ceremonie impresionantă la Patriarhia Română

La Piteşti, primarul Cristian Gentea a ales să participe la slujba de la miezul nopţii şi să ia Lumină la bisericuţa de la marginea Parcului „Lunca Argeşului”, cea a enoriaşilor din Colonia ACH care, în ultimii ani, trăiesc un adevărat miracol, cel al racordării la civilizaţie.

Practic, prin măsurile luate de actuala administraţie, colonia de pe malul Argeşului a devenit un cartier al Piteştiului.

Hristos a înviat! Doar cine nu a pierdut pe cineva nu înțelege puterea lui „Iisus a înviat din morți,/ Cu moartea pe moarte călcând,/ Și celor din morminte/ Viață dăruindu-le!”

În aceste sfinte slove stă Taina Învierii, a speranței pe care sfânta sărbătoare a Paștelui ne-o aduce tuturor!Hristos a înviat, piteșteni!

E lumină aici, în fosta colonie ACH și e lumină pretutindeni în oraș! Să o ducem în casele noastre cu sufletul mai curat și să ne rugăm pentru Bine! Să aveți un Paște în lumină!” – a transmis azi-noapte pe Facebook primarul Cristian Gentea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *