Ambasadorul Franței în România, Doamna Laurence AUER, a vizitat Universitatea din Pitești

de | 2.12.2021 20:56 | Actualitate, Cultura, Home

Joi, 2 decembrie 2021, Universitatea din Pitești a primit vizita delegației oficiale a Ambasadei Republicii Franceze în România, condusă de E.S. doamna Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România, în vederea dezvoltării relațiilor internaționale cu comunitatea academică UPIT, autoritățile administrației publice locale, mediul socio-economic și cultural regional.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

În cadrul vizitei oficiale, oaspeții au fost întâmpinați de conducerea universității Conf. univ. dr. ing. Dumitru CHIRLEȘAN – rectorul UPIT, alături de prof. univ. dr. Mihaela DIACONU – preşedinte al Senatului UPIT, de conf. univ. dr. Amelia Corina GEORGESCU – prorector pentru Relații Internaționale și conf. univ. dr. Cristina Loredana BLOJU – director Centrul pentru Relații Internaționale.

Întâlnirea s-a dovedit un real succes, în cadrul căreia ambasadoarea Republicii Franceze a lansat invitația de a realiza noi proiecte cu direcții și oportunități de dezvoltare pentru universitate  și companiile locale.

„Vechea prietenie dintre România și Franța trebuie menținută prin dovezi și probe, iar prezența la Universitatea din Pitești se datorează intenției de a concretiza și a menține această prietenie”, a spus E.S. Laurence AUER.

Citește și: Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti / Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

Totodată, doamna ambasador a subliniat importanța implicării întregii comunități în vederea dezvoltării învățământului, cercetării, turismului, mediului economic și cultural al județului Argeș, prin implementarea de noi proiecte regionale cu parteneri strategici din Republica Franceză.

Delegația franceză
Fostul Rector Gheorghe Barbu salută delegația franceză
Imagini din momentul vizitei ambasadoarei Franței la București

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...