Web Analytics

Ambasadoarea SUA la București: „Româna este a doua limbă vorbită în sucursalele Microsoft din toată lumea”

de | 29.06.2023 09:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

La recepţia de Ziua Independenţei, ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec a vorbit de legătura dintre România și SUA în mai multe domenii, inclusiv în IT şi a subliniat că „româna este a doua limbă vorbită în sucursalele companiei Microsoft din toată lumea”. Ea a amintit că această misiune la Bucureşti a făcut-o să se întoarcă în România, după 15 ani. De altfel, mare parte din discursul său a fost rostit în limba română.

Citește și: Arme şi muniţie descoperite în Argeş la percheziţii! De unde au fost cumpărate


„Valorile democratice se află în inima parteneriatului nostru strategic puternic şi durabil. România şi Statele Unite doresc să construiască societăţi democratice, mai inclusive şi mai prospere, în care popoarele noastre şi copiii noştri şi copiii lor să poată înflori şi să aibă succes”, a declarat ambasadoarea SUA în România, conform Agerpres.

Citește și: Bărbat atacat de urs la Mihăești

Diplomatul a vorbit de legătura dintre cele două ţări, în mai multe domenii, inclusiv în IT şi a subliniat că „româna este a doua limbă vorbită în sucursalele companiei Microsoft din toată lumea”. „De la George Enescu şi Maria Tănase, la Louis Armstrong şi Red Hot Chili Peppers, ne-am bucurat de o serie întreagă se schimburi şi cooperare în domeniul artistic, al educaţiei şi al afacerilor, care s-au intensificat, în contextul în care lumea noastră a devenit mai interconectată ca niciodată”, a arătat ea.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *