Web Analytics
scris miercuri, 24.08.2022

„Am ridicat tonul la ea, m-a înregistrat, iar eu, când am văzut asta, am dat-o afară pe uşă!”

Primarul din Merişani răspunde unor acuzaţii de hărţuire la adresa unei nou-angajate, fostă jurnalistă

”Alooo, presaaa din Argeș? Mergeți, vă rog, prin primăriile din județ și luați act de halul în care sunt hărțuite angajatele de primari. Nu de toți… În special de tractoriști, însă mai avem și cazuri speciale cu intelectuali. Eu mă crucesc de ce aud. E gravă situația!”

„Am ridicat tonul la ea, m-a înregistrat, iar eu, când am văzut asta, am dat-o afară pe uşă!”

„Este inadmisibil ca primarul să lovească un angajat!”

De la acest mesaj postat pe facebook de Flori Grigoraș, consultant în materie de proiecte cu fonduri europene, a pornit ancheta noastră. De la reacția acestei doamne și de la comentariile pe care le-a generat am căutat să aflăm cum stau lucrurile, mai ales că acuzele se refereau – din nou, după cazul de la Călinești! – la un atac la demnitatea unei persoane într-o instituție publică.
Mesajul nu era prea explicit, dar Flori Grigoraș spunea că, „atunci când primarul este atotstăpânitorul, tăietorul în carne vie, cine oare ar avea curaj să vorbească fără a-și pierde jobul?! Să fim serioși, că asta s-ar întâmpla. Eu nu numai că eram considerată parașuta instituției (a lucrat la CJ în anii 2000, n.red.), ci eram și hărțuită în fața colegilor. Cine m-a apărat? Nimeni! Eram sunată acasă în afara programului de serviciu, pe tel. fix, și eram beștelită în prezența copiilor, uneori ei răspunzând apelurilor… Despre ce naiba vorbim? Cât despre angajații nesârguincioși și obraznici, există comisie de disciplină. Să-i bage primarul în acea comisie, însă ca primarul să lovească un angajat este inadmisibil! De unde acest drept?”

Citește și Poveşti cu pod licitat şi reparat în trei zile, la Merişani

„Vineri mi-am ieșit din pepeni”

Angajatul la care a făcut referire d-na Grigoraș este, de fapt, o angajată: Ramona Voiculescu. Chiar ea a recunoscut într-un comentariu pe facebook: „Despre mine e vorba”. Iar primarul către care se îndreaptă acuzele este Luigi Ionescu, de la Merișani.
Ce s-a întâmplat, de fapt? În linii mari, la Primăria din comună e o stare tensionată între edilul-șef și recent angajata Ramona Voiculescu, fostă jurnalistă. Iar vinerea trecută spiritele s-au încins de-a dreptul.
„Am angajat-o de două-trei săptămâni, prin concurs, pe Stare Civilă. E un serviciu greu, unde nu te joci cu actele. Trebuie să stea pe lângă secretar, să învețe, dar ea nu vrea. A zis că nu e obligată. Și-a luat fără plată, că are un copil de crescut… Mi-a cerut detașarea, dar cum să i-o dau, că am nevoie de ea! Nu îi dau drumul! Sâmbătă aveam o cununie de oficiat, dar ea a zis că nu vine, că nu i-am dat decizie de ofițer de stare civilă… O să i-o dau, dar asta înseamnă răspundere. În fine, vineri mi-am ieșit din pepeni. Am ridicat tonul la ea, m-a înregistrat, iar eu, când am văzut asta, am dat-o afară pe ușă! Știe tot județul despre ea! Mai are să mă sune domnul Iohannis!” – ne-a declarat primarul Luigi Ionescu luni, atunci când se afla la spital, pentru – zicea el – probleme cu tensiunea arterială.

Citește și Soţii Săndulescu excavează pământ la Merişani, pentru Autostrada Piteşti – Sibiu

„De-aia m-a lovit pe mine…!”

În aceeași zi de luni, în jurul orei 11, Ramona Voiculescu ne-a confirmat că primarul nu se afla la serviciu. Când a aflat de la noi că edilul e la spital, a spus: „De-aia m-a lovit pe mine…!” Apoi n-a mai vrut să declare nimic, precizând că nu vrea să apară în presă, dar ne-a îndrumat să luăm legătura cu Cosmin Enescu, președintele Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, care îi reprezintă interesele și care poate vorbi în numele ei.

„Nu s-a întâmplat absolut nimic”

Numai că domnul Enescu, care lucrează la Instituția Prefectului, ne-a răspuns, pe cât de amabil, pe atât de reținut, că la Primăria Merișani „nu s-a întâmplat absolut nimic. Astfel de lucruri, uneori tensionate, sunt normale într-o instituție în care se muncește”…

Citește și Romii care l-au ucis pe omul de afaceri Cătălin Plăiaşu s-au îmbogăţit din prostituţie şi cerşit în Suedia

Ce mai e de zis?

Nu prea multe. Poate doar că noi, „presaaa din Argeș”, îndemnați fiind să luăm „act de halul în care sunt hărțuite angajatele”, nu am găsit explicații nici măcar la angajata „hărțuită”, care ne-a trimis pentru lămuriri la liderul sindical, care lider o contrazice…

Citește și OMV amenință cetățenii care au sesizat catastrofa de mediu de la Merișani. Primarul salută spiritul civic al oamenilor


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *