Web Analytics

Poveşti cu pod licitat şi reparat în trei zile, la Merişani

de | 9.07.2021 10:04 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Conform postării de pe pagina personală de facebook a primarului Marius Luigi Ionescu, reiese că lucrarea s-a realizat de pe data de 28.05.2021, până la data de 04.06.2021. Adică în doar 3 zile lucrătoare, pe 31, 02 și 03. Având suspiciuni că licitația nu s-a făcut ca la carte, consilierii USR au solicitat rapoarte de la primărie cu privire la constructorul acestei investiţii, termenele de investiţii, suma contractului şi s-a primit răspunsul ataşat. Iar răspunsul primit este cel puțin de natură să provoace confuzii.
Toate aceste semnale au apărut de la momentul demarării lucrărilor în teren, neobservându-se vreun contract de achiziţii urcat pe SEAP. Prin urmare, s-a pus întrebarea: cum a fost atribuită această lucrare? În mod corect, s-a procedat la redactarea unui răspuns către contestatari, în care, sub semnătura primarului, s-au oferit explicații de ce nu a fost urcată licitația pe SEAP, motivul fiind că lucrarea este acordată prin atribuire directă. Se menționează că respectivul contract a fost semnat în data de 28 mai. Însă pe 4 iunie, primarul a anunțat pe pagina proprie de facebook că lucrarea este deja gata, ceea ce înseamnă că podul a fost terminat chiar în trei zile lucrătoare, având în vedere că ziua de 1 iunie este o zi liberă, conform legii. Dacă nu cumva este o greșeală de redactare… sau o gravă eroare, am putea chiar să îl felicităm pe primarul Luigi Ionescu pentru… performanță. Există însă suspiciuni în legătură cu lucrarea, iar poliția este chemată să se pronunțe în ecuație, fiindcă s-a făcut deja sesizare.

„În vreo două săptămâni s-a făcut podul. Putea să se termine și în 3 – 4 zile, că tronsoanele au fost făcute și doar s-au montat”

„Nu știu ce au anunțat fetele astea ale mele de la primărie. Podul ăla nu puteam să îl las fără balustradă, că am o grămadă de adrese de la poliție în care îmi cer să îl fac. Că nu le convine celor de la USR că l-am făcut…? Păi, USR-iștilor nu le convine nimic din ce am făcut, că am asfaltat, am băgat apă, acum bag gaze… Pe podul ăla trec în jur de 300 de mașini zilnic. Sediul firmei Astaldi este la mine, la Vâlcelele, la o școală. Nu puteam să las podul așa, de râpă, vraiște. A fost și Ludovic Orban aici, o grămadă de alte somități. În vreo două săptămâni s-a făcut podul. Putea să se termine și în 3 – 4 zile, că tronsoanele au fost făcute și doar s-au montat. S-au pus niște balustrade, nimic altceva. Au venit, le-au montat și le-au sudat de suporți. Nu e ceva ce nu se putea face în patru zile! Era mai bine să cadă cineva? Că, dacă se întâmpla așa, eu o pățeam”, spune primarul Luigi Ionescu, care recunoaște că este vorba despre o problemă care trenează de mai mult timp.
Citește și CJ analizează, în teren, stadiul implementării proiectelor PNDL 2
Citește și Închisoare cu executare pentru fraţii din Merişani care au omorât un om de afaceri din Curtea de Argeş

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole