Web Analytics

Soţii Săndulescu excavează pământ la Merişani, pentru Autostrada Piteşti – Sibiu

de | 8.07.2021 13:12 | Actualitate, Economie

Prin două hotărâri de Consiliu Local, Primăria Merișani a aprobat închirierea unor terenuri în vederea realizării unor excavații de pământ pentru umplutură destinat execuției Autostrăzii Pitești – Sibiu.
Ambele licitații au fost câștigate de aceeași societate -SC PROFESIONAL AUTO 2003 SRL- unul dintre terenuri fiind închiriat în satul Crâmpoțani, altul în satul Borlești. Administrator al firmei este Elisabeta Ioana Săndulescu, soția omului de afaceri Dan Săndulescu (foto), reținut în urmă cu doi ani și cercetat în continuare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.
„Este vorba despre o asociere de firme, am înțeles că este și doamna Săndulescu la una dintre ele. Asocierea asta de firme are contracte cu Astaldi, lucrează de 16 ani cu ei. Sunt mâna lor dreaptă. Ei au licitat, eu le-am luat banii. Pentru un teren de aproape 9 hectare plătesc cam două miliarde pe an și în partea cealaltă iau vreo 3 și jumătate pe an. Este vorba, apoi, despre autorizații de exploatare și beneficiem și de acolo. Interesul meu este să scoată cât mai mulți metri cubi de pământ, că vin mai mulți bani la Primărie. Nu am băgat un leu în buzunar eu! Pentru locațiile astea două de pământ, s-a obținut acordul de mediu în urmă cu 9-10 ani”, ne-a spus primarul Luigi Ionescu.
Citește și Ministrul Transporturilor anunță licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești
Citește și Se circulă greu pe Autostrada A1! Traficul este restricționat pe o bandă
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii