Web Analytics
scris joi, 13.07.2023

Alina Gorghiu, tur de forţă în Argeş şi dialog cu reprezentanţii mediului judiciar

Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președintele PNL Argeș, a purtat, vineri, 7 iulie, un dialog cu reprezentanți ai mediului judiciar din Argeș, la Curtea de Apel Pitești.
„În cadrul discuțiilor cu judecătorii din instanțele argeșene am abordat provocările la nivel de resursă umană și din punct de vedere administrativ-organizatoric. Magistrații mi-au pus în vedere necesitatea înființării unei noi instanțe la Mioveni. De acord! Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat al tuturor. Cu reprezentații parchetelor am vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă, cum ar fi deficitul de resursă umană și volumul mare de activitate, determinat de numărul excesiv de dosare repartizate fiecărui procuror”, a transmis Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, tur de forţă în Argeş şi dialog cu reprezentanţii mediului judiciar

Ministrul Justiției s-a întânit apoi cu decanul și prodecanul Baroului Argeș. „Ca profesionist, ca parlamentar, ca ministru al Justiției, voi fi și de acum înainte un partener pe care avocații se pot baza. Am discutat și despre onorarii și infrastructură. Digitalizarea este un avantaj pentru avocați. În proiectul privind educația juridică, voi fi cel mai dinamic partener. Abia aștept să mergem în școli! De asemenea, promovarea campaniei antidrog este un must!”, a punctat Alina Gorghiu, care a fost și la noul sediu al Judecătoriei de la Costești, care va avea și o cameră destinată audierii minorilor și unde lucrările se apropie de final.

Citește și Alina Gorghiu: “O sursă principală pentru multe rele din România este lipsa de educaţie juridică”

Memorandum pentru deblocarea unor posturi de la Penitenciare

Alina Gorghiu a încheiat ziua cu o vizită la Penitenciarul-Spital Mioveni. „Vestea bună este că se fac progrese în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de detenție și a condițiilor de muncă. S-au executat și se efectuează în continuare lucrări în acest sens. Știu că resursa umană este una dintre problemele ANP, așa că am inițiat un memorandum pentru deblocarea unor posturi, care a fost aprobat de Guvern în ședința de astăzi (vineri, n. red.)”, a mai transmis Alina Gorghiu.

Sâmbătă, 8 iulie, ministrul Justiției și ministrul Culturii, Raluca Turcan, au fost în vizită la Biserica „Sfânta Treime” din Golești. „Nimic nu va fi lăsat la voia întâmplării când vine vorba de a salva de la ruină acest lăcaș de cult unde sunt înmormântați doi prim-miniștri ai României, un actor important al Revoluției de la 1848 și doi mari cărturari, toți din familia Golescu. Avem deja în Parlament inițiativa legislativă care vizează sprijin financiar de la stat de un million de lei, anual, timp de 15 ani, pentru acest obiectiv din patrimoniul național. Și nu ne vom opri aici”, a transmis Alina Gorghiu. A urmat și o conferință de presă la sediul PNL Piteşti.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu o critică pe Elena Lasconi: „Mi-aş fi dorit ca dânsa să se poată concentra pe finalizarea Bulevardului Pardon”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *