Web Analytics

Alina Gorghiu: Sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă 

de | 30.10.2022 17:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a precizat, duminică la conferinţa de alegeri a Ligii Aleşilor Locali Argeş de la Piteşti, că liberalii trebuie să transmită antreprenorilor români şi cetăţenilor că sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă.

Citește și: Bugetarii vor avea mai multe zile libere în 2023, decât angajații din privat

„Trebuie să le spunem celor care fac bani pentru economia românească, antreprenorilor români, cetăţenilor români că sistemul de impozitare nu se schimbă! Nici cota unică nu devine progresivă! Aceasta este o garanţie pentru grupurile sociale active din societate. Dezvoltarea economică a României depinde de evoluţia mediului de afaceri. Prezenţa PNL în Guvern este garanţia cea mai puternică că antreprenorii sunt respectaţi. Să nu uităm – bugetul pentru investiţii stabilit de acest Guvern, de 7% din PIB, este cel mai mare din ultimii 30 de ani – 88 miliarde de lei. E de dorit ca nimeni să nu abordeze în cheie populistă politicile fiscale ale statului.

Reacţia Alinei Gorghiu vine şi în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă la Bacău, că soluţia ar fi renunţarea la cota unică şi impozitarea progresivă, însă înainte de toate trebuie digitalizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cea mai buna impozitare este ce PROGRESIVA…dar.deh…una ca Tanti Alinuta cum sa se impoziteze singura cu PROGRESIV..
    Aceasta cota unica a fost pusa in aplicatie de Basescu (si ce l-au mai criticat) tocamai ca salariile foarte mari sa nu se impoziteze cu 25% +, asa cum era legea de atunci…
    Daca s-au aplica acest PROGRESIV ar fi foarte bine fiindca s-ar stringe enorm de multi bani la buget…dar deh;…una este sa o impozitezi pe Tanti Gh. Alina cu 10% la salariu de 10.000 lei si alta este sa impozitezi cu 25%+ cum era pina la sosirea lui Basecu ca presedinte…
    EEeeee….acolo este buba….
    Sa se dea drumul la impozitare PROGRESIVA…cel mai CORECT…asa cum se aplica si prin alta tari din UE si din lume…..