Web Analytics

Alina Gorghiu: “Din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe comasarea alegerilor”

de | 15.05.2023 16:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni că, din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe subiectul comasării alegerilor, dar că PNL va face această discuţie în coaliţie, cât mai e posibil. Încă mai este timp, a mai spus ea, precizând că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare ar trebui să fie tranşat subiectul comasării, relatează News.ro.

Citește și: Fost ministru al Sănătății: “Dacă vi se cere mită în spitale, sunați aici: 0800.806.806”

„Din păcate, la momentul acesta nu există o concluzie pe subiectul comasării alegerilor. (..) PNL va face această discuţie în coaliţie, cât mai e posibil. Consensul este obligatoriu, pe absolut orice subiect, de la rotativă, la comasare, de la program de guvernare la eficientizarea structurii administrative. Dacă nu vom obţine consens, lucrurile nu pot fi făcute în cadrul coaliţiei guvernamentale”, a spus ea.

Alina Gorghiu a precizat că „încă mai este timp”.

„Opinia mea este că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare ar trebui să fie tranşat subiectul comasării. Că e albă, că e neagră, românii trebuie să ştie. Noi ne-am spus punctul de vedere, sunt foarte multe argumente pro comasare, nu este niciun argument raţional ca să nu ajungi la o astfel de concluzie”, a arătat Gorghiu.

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins ferm varianta comasării unor alegeri, în 2024, dat fiind că în ultimele săptămâni atât reprezentanți ai PNL cât și ai UDMR au vehiculat această ipoteză, sub motivația că se pierde foarte mult timp cu pregătirea a patru runde de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Marcel Ciolacu transmite că nu e constituțională varianta comasării alegerilor. Detalii aici.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *