Web Analytics

Alina Gorghiu, despre conducerea ANRE: “Se stă pe bani mulţi acolo” 

de | 21.08.2022 11:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, lansează un atac dur la adresa Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ea afirmând că această instituţie a avut o tăcere „vinovată” şi „nejustificată” de la debutul crizei facturilor în acest domeniu. „Se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţi.”, spune Gorghiu. 

Citește și Alina Gorghiu a dus ia argeşeană în Senatul României

Alina Gorghiu consideră criza din domeniul energiei „poate cel mai dureros subiect al acestei perioade” pentru că afectează absolut toate statele. Preşedintele Senatului este de părere că ANRE a avut în ultimele luni „o tăcere nejustificată”, subliniind că angajaţii acestei inştituţii„ stau pe bani mulţi”

„Virgil Popescu conduce acest comitet, fiind împuternicit de premier, numai că din acest comitet fac parte şi nişte instituţii, de altfel singurele care au printre atribuţii reglementarea pieţei energetice: ANRE-ul. Acest ANRE a avut în ultimele luni o tăcere… cum să-i spun eu? I-aş spune vinovată, o tăcere în acelaşi timp nejustificată, ştiţi, pentru că se stă pe bani mulţi la ANRE. Chiar 15.000 de euro. Preşedintele acestei instituţii, domnul Chiriţă, colegul PSD din coaliţie, ar fi trebuit să asume nişte poziţii. Ştiţi, e foarte simplu tu, ca instituţie de reglementare să taci şi să arunci tot balastul în spatele ministrului Energiei. Problema e că la final, când tragi linie, toată coaliţia răspunde pentru stângăcii, pentru întârzieri.”, afirmat Alina Gorghiu duminică, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.

Sursa: news.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Alinuta vorbeste bine,numai ca acel Popescu si cu Citu(liberali)au liberalizat(ce coincidenta…sic)piata de energie fara respectarea legii 123/2012.
    Acum spune ca ANRE nu a facut nimic dar Popescu si cu Citu i-au cerut parerea ANRE-ului cand au luat decizia?
    Pt. ca conform legii ANRE avea niste atributii f. importanta acolo.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *