Web Analytics
scris vineri, 15.03.2024

Alarmă de toxicitate! Tribunalul Argeș a fost evacuat!

Vineri, 15 martie, în jurul orei 11.50, în clădirea Tribunalului Argeș a fost dată alarma, întreg personalul instituției, precum și oamenii aflați în sălile de judecată fiind îndrumați de jandarmi să iasă cât mai repede afară. Noi, cei de la „Jurnalul de Argeș”, suntem unii dintre martorii acestui eveniment nedorit.

Alarmă de toxicitate! Tribunalul Argeș a fost evacuat!

Citește și: Un tir și trei mașini, implicate în accidentul de la Cotmeana

În întreaga clădire, la toate nivelurile se simțea un miros înțepător, iar jandarmii care asigură paza și ordinea Tribunalului, cu măști de unică folosință pe figură, erau foarte agitați, alergând de colo-colo.

Ce s-a întâmplat, de fapt, am aflat în primul rând de la acești oameni de ordine. N-a fost un incendiu, cum s-a crezut inițial. O fiolă dintre cele folosite la stingerea incendiilor la Arhivă s-a spart, nu știm din ce motive, iar acel praf din interiorul fiolei, extrem de toxic, s-a răspândit peste tot.

La ora când scriem aceste rânduri, 13.25, deci la mai bine de o oră și jumătate de la evacuare, activitatea Tribunalului nu fusese reluată, urmând să fie dat un anunț în acest sens.

„Este un risc de intoxicare destul de urât”

Președinte Secției Civile a Tribunalului Argeș, Ionuț Dragoș Crînguș, a ieșit la un moment dat afară, după o oră, și ne-a anunțat că „este foarte frig și e clar că nu puteți să stați aici. Vom face efort să reluăm activitatea (…) Cel mai bine ar fi ca cel puțin o oră să nu rămâneți aici. Noi vom afișa un anunț dacă nu se va relua nicio activitate. Este un risc de intoxicare destul de urât și este păcat, pentru că, până la urmă, nu este nimic atât de urgent și de grav în nimic din ce facem noi acum…

Deci, singurul element sensibil va fi la Penal, probabil, da? Dar încercăm să reluăm activitatea. Dacă nu se poate, nu riscăm nimic. (…) Trebuie să vină o firmă, care s-a ocupat de sistem, să mai verifice odată și gradul de intoxicare cu praful ăsta. Cel puțin cu etajele I, II, III, oricum nu putem să funcționăm, mai sunt și dosare de îmregistrat, adică noi avem activitatea curentă încă neterminată…”

De notat că președinta Tribunalului Argeș, Elena Cornelia Olteanu, participa la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Costești, alături de ministra Justiției, Alina Gorghiu, când la instanța din Pitești a avut loc acest eveniment.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *