Web Analytics

Adrian Scarlatache, căpitanul de la CS Mioveni: „De când a venit Flavius Stoican, am jucat bine la fiecare meci”

de | 23.09.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentezi ultimele două meciuri din campionat, înfrângerile cu Universitatea Cluj și Rapid București?

– Nu ar fi prea multe de spus. Cu Universitatea Cluj, echipa chiar a jucat bine, am dominat jocul și trebuia să scoatem minim un punct, dacă nu chiar să câștigăm. Sincer vă spun că nu sunt foarte supărat pe jocul cu Universitatea Cluj, dar sunt dezamăgit de rezultat. Se întâmplă în fotbal să joci bine și să pierzi. Apoi, în meciul cu Rapid, când am rămas în 10 oameni era foarte greu să reziști până la final. Dacă am fi rămas 11 la 11, nu cred că acesta era rezultatul, cred că am fi scos minim un punct, dar așa este fotbalul, sunt niște momente, noi nu am profitat de ele, Universitatea Cluj a avut o ocazie și a dat un gol. Iar cu Rapid am făcut această greșeală să luăm cartonașul roșu. Eu zic că, dacă nu luam roșu, nu pierdeam.

Cum vezi următorul meci, cel cu Craiova?

– Păi cum să-l văd? Mai sunt patru etape până când se termină turul și trebuie neapărat să scoatem puncte din aceste patru etape. Va fi un meci greu cu Craiova pentru că este o echipă care joacă bine, au un joc bun și cred că ne-am fi dorit orice alt adversar acum, după pauza aceasta, nu cu Craiova. Și ei sunt în criză, și ei vor veni să câștige. Va fi un meci greu pentru noi, un meci de care pe care. Pe noi nu ne ajută nici măcar egalul și sper să scoatem trei puncte.

Citește și Managerul sportiv de la CS Mioveni, după înfrângerea acasă cu U Cluj: ”Păcat, jocul nostru nu a fost unul rău…”

„Într-adevăr, suntem una dintre candidate la retrogradare…”

Cum vezi lupta din actualul sezon atât pentru play-off, cât și pentru play-out?

– La play-off este greu să-mi dau cu părerea, iar la play-out va fi o luptă destul de grea pentru mai multe echipe. Noi sperăm să ieșim din zona aceea în care suntem acum. Avem posibilitatea, avem forța să părăsim acea zonă din clasament. Eu zic că, de când a venit Flavius Stoican, am jucat bine la fiecare meci, iar la aceste ultime două jocuri cred că am avut și puțin ghinion. Ce să zic? Va fi foarte interesant anul acesta în Liga I.

Ce șanse ar avea CS Mioveni să rămână în Liga I?

– E greu să mă pronunț acum, dar într-adevăr suntem una dintre candidate la retrogradare. Însă mai cred că, dacă putem face puncte până în iarnă, iar din iarnă, cu două-trei transferuri, vom reuși să fim mult mai puternici pentru sezonul de primăvară, ca să spun așa. Avem șanse să rămânem în Liga I, am încredere în echipă. Anul trecut nimeni nu ne dădea nicio șansă să ne salvăm de la retrogradare, dar ne-am salvat și de baraj… Eu zic că avem șanse și anul acesta.

Citește și Rapid – CS Mioveni 2-1. Luckassen marchează în ultimele minute, iar giuleștenii egalează pe Farul

„Deja m-am apucat de licențele de antrenorat, sunt în decurs cu ele”

Care ar fi un obiectiv personal al tău în perioada imediat următoare?

– Obiectiv personal nu am deocamdată. Noi avem ca obiectiv să adunăm cât mai multe puncte, ca să avem play-out-ul mult mai lejer. Personal, îmi doresc să ajut echipa să scoată cât mai multe puncte. Nu am un țel foarte foarte apropiat, ci doar să-mi ajut echipa cât mai mult. Altceva nu am pe termen scurt.

Ce planuri de viitor ai, având în vedere că ai peste 35 de ani?

– Eu deja m-am apucat de licențele de antrenorat, urmează să le realizez. De la vară voi vedea ce voi face, că va fi CS Mioveni, că va fi altă echipă, nu știu să spun. Sincer vă spun că eu îmi doresc să mai joc cel puțin un an de zile. Voi vedea cum mă voi simți, dacă mă voi simți bine și voi considera că încă mai pot să joc la Liga I, voi juca. Dacă simt că nu mai pot, nu vreau să forțez. Îmi voi da seama singur… Vine un moment în care simți că nu mai poți să faci față ritmului și nivelului. Deocamdată la mine nu este cazul și sper să mai pot juca un an în afară de acesta. Voi vedea ce va fi la vară. Până la vară mai e atâta timp… Deci, îmi doresc să mai joc cel puțin un an, după care vreau să merg pe drumul acesta al antrenoratului.

Citește și CS Dacia Mioveni şi-a asigurat prezenţa în Liga Naţională de handbal feminin

„Cel mai frumos moment al carierei mele a fost finala Cupei României din 2012”

Cum sunt suporterii formației CS Mioveni?

– Când am jucat acasă la meciurile importante au venit la stadion, au fost alături de noi și le doresc să fie în continuare alături de noi, așa cum au fost până acum.

Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale?

– Au fost mai multe momente frumoase de-a lungul anilor. Am avut multe momente frumoase la Dinamo, chiar și în Azerbaidjan, unde am câștigat și acolo trofee. Mi-ar fi greu să aleg un moment frumos, dar cred că îmi vine acum în minte, că tocmai a fost și meciul cu Rapid, finala Cupei României din 2012 cu Rapid, când am marcat și am câștigat Cupa României, având în vedere ce echipă avea Rapidul atunci. Ar fi mai multe momente frumoase…

Care a fost cel mai puțin plăcut moment din carieră?

– Cum au fost multe momente plăcute, au fost cu siguranță și multe momente neplăcute. Cred că unul dintre ele a fost la Sibiu cu Hermannstadt-ul, când am ratat acel baraj cu Mioveniul. Cred că acesta a fost cel mai dezamăgitor meci din carieră. Nu vroiam să se întâmple asta, dar în fotbal se poate întâmpla orice.

Citește și Frumoasele handbaliste au fost în tribunele stadionului din Mioveni ca să facă o invitație

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *