Web Analytics

Activități de combatere a delictelor silvice la Slobozia, Domnești și Țițești

de | 11.04.2022 17:18 | Actualitate

Polițiștii argeșeni, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș și ocoalelor silvice competente teritorial, au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Cu ocazia verificărilor, au fost constatate abateri la un agent economic, de pe raza localității Slobozia, și au fost depistate mai multe persoane, care au tăiat sau transportat material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără respectarea regimului silvic. Cu ocazia verificărilor efectuate la societatea comercială, s-a constatat că aceasta nu deținea în depozit un volum de 68,465 mc de cherestea specia molid.

Ca urmare a celor constatate, agentul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 68,465 mc de material lemnos, în valoare totală de aproape 60.000 de lei, a fost confiscată valoric.

De asemenea, în ziua de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Domnești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza aceleiași localități, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deține documente legale de proveniență sau de însoțire a transportului.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se găsea 1 mc de material lemnos, de esență fag.

Citește și Mașină răsturnată la Câmpulung. Două persoane au ajuns la spital

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

În ziua de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 35 de ani, din Davidești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității Țițești, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deține documente legale de proveniență sau de însoțire a transportului.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se găsea 1 mc de material lemnos, de esență fag.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *