Activități de combatere a delictelor silvice la Slobozia, Domnești și Țițești

de | 11.04.2022 17:18 | Actualitate, Home

Polițiștii argeșeni, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș și ocoalelor silvice competente teritorial, au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Cu ocazia verificărilor, au fost constatate abateri la un agent economic, de pe raza localității Slobozia, și au fost depistate mai multe persoane, care au tăiat sau transportat material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără respectarea regimului silvic. Cu ocazia verificărilor efectuate la societatea comercială, s-a constatat că aceasta nu deținea în depozit un volum de 68,465 mc de cherestea specia molid.

Ca urmare a celor constatate, agentul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 68,465 mc de material lemnos, în valoare totală de aproape 60.000 de lei, a fost confiscată valoric.

De asemenea, în ziua de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Domnești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza aceleiași localități, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deține documente legale de proveniență sau de însoțire a transportului.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se găsea 1 mc de material lemnos, de esență fag.

Citește și Mașină răsturnată la Câmpulung. Două persoane au ajuns la spital

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

În ziua de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 35 de ani, din Davidești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza localității Țițești, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deține documente legale de proveniență sau de însoțire a transportului.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic, rezultând că în mijlocul de transport se găsea 1 mc de material lemnos, de esență fag.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed