Web Analytics

Acțiuni ale Poliției Argeș în ultimele 24 de ore

de | 27.02.2022 21:29 | Actualitate

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 492 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 105.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 28 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Citește și: DGA Covasna: Agent de poliție brașovean prins în flagrant în timp ce lua mită

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

  •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 25 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 703K, pe raza comunei Budeasa, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 703A, pe raza comunei Budeasa, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Citește și: Patronul fabricii Zaris: „Vin seara la firmă şi mi-e frică să nu apară Crăciun de undeva, cu maşina! Mi-e frică şi pentru fetele mele şi soţie”

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile

  •  

Conduceau fără drept

În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 35 de ani, din Sălătrucu, care conducea un autoturism pe DJ 703H, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 71 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe DJ 703G, pe raza localității Rătești, având dreptul de a conduce suspendat.

Citește și: „Aioanei le-a spus lui Miuţescu şi prefectului Soare că, dacă i se dă şefia Poliţiei Mioveni, în 30 de zile îl agaţă pe primarul Georgescu”

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, conform art. 244 din Codul Penal, și complicitate la infracțiunea menționată.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2013-aprilie 2014 la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin folosirea unor identități false, doi barbați, de 42 și 45 de ani, cu ajutorul unui bărbat de 46 de ani, angajat al unei societăți comerciale de transport intern și internațional de marfă, ar fi indus în eroare reprezentanții a patru societăți comerciale, de la care au preluat marfă (lingouri din aluminiu, sârmă și deșeuri feroase, în greutate totală de 58.000 kg), transporturile având destinații din țară și din străinătate, iar după ce au intrat în posesia mărfurilor, le-ar fi valorificat în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

Citește și: Înainte de a fi găsit mort, Bolovan a fost bătut crunt şi aruncat de la o înălţime de trei metri

Prejudiciul cauzat, reprezentând valoarea mărfurilor preluate care nu au ajuns la destinație, este de 106.080 de euro.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de 25 februarie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au pus în executare un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpulung, privind pe un bărbat de 39 de ani, din același municipiu, condamnat la 3 ani de închisoare, ca urmare a comiterii, în stare de recidivă, a infracțiunii de vătămare corporală.

Bărbatul a fost încarcerat.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *