Web Analytics

A şaptea încercare pentru Câmpulung de a avea arhitect-şef

de | 16.04.2021 10:04 | Actualitate, Politica si Administratie

O săptămână a mai rămas din termenul în care se primesc dosare de înscriere la concursul pentru funcția de arhitect-șef la Câmpulung, continuându-se o adevărată telenovelă cu încercări repetate de a ordona lucrurile în cadrul Direcției Tehnice și de Urbanism a Primăriei. La mijloc nu se mai află acum doar salariul de bază de 10.070 lei, ci și intrarea într-o colaborare cu Elena Lasconi, o primăriță care nu scapă nicio mișcare în cadrul aparatului administrativ.

Ghiță n-a rezistat cu Lasconi și a plecat prin demisie

Ultimul slujbaș în domeniu a fost controversatul Cătălin Ghiță (foto), preluat prin transfer de la Primăria Pitești, la 1 ianuarie 2020. Puțin peste un an a fost perioada de activitate a acestuia la Câmpulung, divergențele apărute în relația cu noul primar determinându-l să demisioneze la începutul acestui an. Elena Lasconi a reacționat chiar în acea zi de 2 februarie, anunțând scoaterea la concurs a postului, subliniind faptul că asta este o șansă de a salva orașul. O șansă oferită prin plecarea lui Ghiță!
La început de aprilie a fost publicat anunțul de recrutare, iar o primă săptămână fără reacție a determinat ieșirea la rampă a Elenei Lasconi. A dublat anunțul prin evidențierea situației pe propria pagină de socializare, acolo unde a subliniat faptul că e vorba de căutarea unui coleg cu dragoste față de Câmpulung. Bineînțeles, mai e nevoie și de alte calități, dar scopul mesajului a fost de a da atractivitate funcției, în condițiile în care municipiul muscelean suferă de ani buni din cauza telenovelei cu arhitect în rolul principal. Mai ales că acum se apelează din nou la specialiști de la Consiliul Județean pentru documentații asupra cărora intervențiile necesare depășesc sfera de atribuții a funcționarilor de la Tehnic și Urbanism.

Doar trei ani cu arhitect în ultimii șaisprezece

Este a șaptea încercare în ultimii 16 ani de a dota Primăria cu un arhitect-șef. Postul s-a vacantat în 2005 și doar între anii 2014-2016 a mai fost ocupat, prin concurs, titularul plecând prin demisie. În toată perioada de vacantare s-au organizat șase concursuri, fără succes. Inclusiv arhitectul-șef al municipiului Ploiești a încercat să prindă funcția de la Câmpulung, dar nu a trecut probele, astfel că situația părea fără rezolvare. Asta până când a apărut surpriza Cătălin Ghiță, la final de an 2019 fiind deja anunțată preluarea acestuia de la Primăria Pitești. Și s-a văzut cât a rezistat, acum urmează a șaptea încercare de a acoperi un gol important în aparatul de specialitate al primarului Câmpulungului.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Primul care a cedat: Arhitectul șef al Primăriei Câmpulung a demisionat!

Citește și Se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Gheorghe Pacea, arhitectul spaţiilor verzi din Piteşti

Citește și Arhitectul Alexandru Mulţescu, artizanul unor clădiri reprezentative pentru Argeş

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii