Web Analytics
scris sâmbătă, 23.09.2023

A fost reintrodusă armata în România. Cine sunt cei care vor face stagiul militar

Energia patriotică și spiritul de responsabilitate își fac simțită prezența în inimile românilor. Când bătălia pentru apărarea țării își face apelul, un procent semnificativ din populația României este gata să răspundă cu curaj și hotărâre, arată un recent sondaj Avangarde, realizat la solicitarea G4Media.

A fost reintrodusă armata în România. Cine sunt cei care vor face stagiul militar

Citește și: Apple a retras o aplicaţie creată de Andrew Tate

În ciuda zilelor încercate, optimismul românilor se face simțit, 31% dintre ei afirmând că ar lupta în caz de război, în conformitate cu sondajul menționat mai sus. Asta arată o credință fermă în forța națională și un angajament adânc față de protecția și securitatea națiunii.

În timp ce 18% ar alege să părăsească țara, majoritatea își mărturisesc dedicarea și curajul de a sta pe baricade.
Acest spirit înălțător de patriotism se reflectă și în modificările legislative pe care Ministerul Apărării Naționale le propune pentru Legea nr. 446/2006. Acest proiect are ca obiectiv principal pregătirea populației pentru apărare, fiind un răspuns realist și responsabil la contextul internațional.

Legea Apărării – Noua Foaie de Parcurs

Propunerile proiectului de lege, aprobate în ședința de guvern din 31 ianuarie 2023, sunt pline de speranță și încredere. Se caută reglementarea formelor în care românii își pot exercita dreptul și obligația de a apăra țara.
Astfel, va fi elaborat un Plan anual de recrutare, conceput să îndeplinească serviciul militar obligatoriu în calitate de militar în termen pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale. În acest sens, studenții din instituțiile civile de învățământ superior vor avea posibilitatea de a-și îndeplini serviciul militar activ.

Se pune accent și pe conceptul de militar voluntar în termen, o posibilitate în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Acest lucru oferă ocazia de a participa direct la protejarea țării, mărind resursele umane în cazul unei stări de urgență sau de asediu.

Sursa: dinpopor.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *