Web Analytics
scris duminică, 26.05.2024

Salvamontiștii argeșeni, intervenție în masivul Piatra Craiului. O persoană de 47 de ani este rănită

Salvamontiștii argeșeni au fost solicitați să intervină în această după-amiază pentru recuperarea unei persoane de 47 de ani din masivul Piatra Craiului. În timp ce făcea un rapel, ar fi căzut și s-ar fi lovit destul de rău. Victima  acuză durere lombară și nu se poate mișca. Pentru recuperarea turistului acționează echipa de la Baza Salvamont Argeș-Voina.

Salvamontiștii argeșeni, intervenție în masivul Piatra Craiului. O persoană de 47 de ani este rănită

„Operațiune de salvare în Cheile Orății, victima de 47 ani căzută în timp ce făcea un rapel. Acuză durere lombară și nu se poate mișca. Acționează echipa de prim răspuns din Baza Salvamont Argeș-Voina. După evaluare vom stabili procedura de evacuare a persoanei accidentată”, a transmis Salvamont Argeș.

Victima a fost imobilizată în salteaua vacuum, evacuarea se va face cu targa UT 2000 și va fi predată echipajului SMURD pentru transport la spital.

33 de persoane salvate de Salvamont în ultimele 24 de ore

Un număr de 33 de persoane au fost salvate de echipele Salvamont România în urma intervenţiilor din ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 11 au fost predate ambulanţelor SAJ sau SMURD pentru a fi transportate la spital, o alta fiind preluată de un elicopter SMURD, transmite News.ro.

Citește și: O femeie de 30 de ani, internată cu forţa la Psihiatrie, a fost găsită spânzurată în baie

Astfel, cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Cluj – 13, alte trei fiind înregistrate pentru Salvamont Râşnov, două pentru Salvamont Hunedoara şi câte unul pentru Salvamont Bistriţa-Năsăud, Salvamont Alba, Salvamont Harghita, Salvamont Bran, Salvamont Zărneşti şi Salvamont Neamţ. ”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 33 persoane. Dintre acestea, 11 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar una a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 26 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, a transmis Salvamont România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită