Web Analytics
scris sâmbătă, 23.09.2023

Apple a retras o aplicaţie creată de Andrew Tate

Compania americană Apple a retras o aplicaţie creată de Andrew Tate, după acuzaţii conform cărora ar încuraja misoginismul şi ar putea fi o schemă piramidală ilegală.
Tate a creat aplicaţia „Real World Portal” după închiderea „Hustler’s University”, care era o academie online pentru fanii săi, promiţând să-i ajute să câştige mii de lire sterline în timp ce, la rândul lor, ajută videoclipurile britanicului pe reţelele sociale, descrise ca fiind misogine, să devină virale, notează publicația The Guardian, citată de News.ro.

Apple a retras o aplicaţie creată de Andrew Tate

Citește și: Șeful CJ Vaslui a fost exclus din PSD. Fiul său a demisionat din Guvern


McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a susţinut că aplicaţia vizează în mod deliberat bărbaţii tineri şi încurajează misoginismul, prin distribuirea tehnicilor despre cum să controleze şi să exploateze femeile. Firma a susţinut, de asemenea, că există dovezi care sugerează că aplicaţia este o schemă piramidală ilegală, utilizatorii fiind taxaţi cu 49,99 dolari pe lună.

Citește și: Secretar de stat de la Ministerul Educației pus în încurcătură de un elev


Săptămâna trecută, aplicaţia „Real World Portal” a fost eliminată din magazinul Google Play. Vineri seară, şi Apple a anunţat că a eliminat-o din magazinul său de aplicaţii, ca urmare a unei scrisori din partea firmei de avocatură prin care a cerut companiei să evalueze dacă aplicaţia este în conformitate cu politicile sale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *