Web Analytics

44 de copii din Lereşti şi Nucşoara au deschis meciurile de la Euro, la Arena Naţională

de | 23.06.2021 11:23 | Actualitate, Dezvăluiri

Ei au intrat pe teren înainte să înceapă meciurile, au defilat alături de organizatori, apoi s-au bucurat în tribune, cu voluntarii Asociației „Casa Bună”, condusă de activistul Valeriu Nicolae, cel care a făcut posibilă această experiență de neuitat. Vă reamintim că, de mai bine de un an, voluntarii Asociației “Casa Bună” au instalat calculatoare în șapte sate din Argeș și au cumpărat un teren la Nucșoara, unde se va construi un centru pentru activități educative și recreative pentru copiii din comunități defavorizate.

Duminică, 13 iunie, 22 de copii din comuna Lerești au ajuns la Arena Națională. Ei au deschis meciul Austria – Macedonia de Nord. Pe tabela Arenei Naționale au fost afișate numele copiilor înainte de meci. Joi, 17 iunie, a fost rândul altor 22 de copii, dar din Nucșoara, care au intrat pe teren înaintea meciului dintre Ucraina și Macedonia de Nord. Au venit și câțiva părinți, care au așteptat la sediul „Casei Bune”, unde i-au cunoscut pe coordonatorii asociației conduse de activistul Valeriu Nicolae. La meciurile de pe 21 și 28 iunie au fost programați să meargă copiii din Ferentari. Nu este pentru prima dată când copiii Asociației merg la activități organizate de Federația Română de Fotbal.

Coordonatoarea Anca Sandu, de la “Casa Bună”, spune că sunt săptămâni de organizare în spatele acestor acțiuni, pentru obținerea unor acreditări. Cu o zi înaintea meciului, voluntarii au mers în mediul rural pentru a-i testa pe copii pentru COVID-19. Odată ajunși la Arenă, copiii au fost pregătiți de organizatori, care le-au spus în ce ordine trebuie să meargă pe teren. Copiii au primit și un cadou din partea Federației de Fotbal, un echipament sportiv format din tricouri și pantaloni.

Impresiile copiilor: „De acum, la sport merg îmbrăcat doar așa”

Copiii, cu vârste între 7 și 11 ani, au trăit meciurile intens și țineau cu oricine avea mingea. „E un vis? Parcă trăiesc un vis” – a spus Gabi. „Vă mulțumim mult! A fost o experiență foarte frumoasă” – a spus și Diana. „Pentru Alina a fost cea mai frumoasă zi! A fost aşa de încântată și fericită! Eu nu îmi permiteam așa ceva” – a declarat mama Alinei.
Copiii au mai spus: „Mie mi-a plăcut tot!”; „Mâine organizăm un meci de fotbal, ca să folosim echipamentele”; „De acum, la sport merg îmbrăcat doar așa!” (în echipament); „Am avut emoții când am intrat pe teren”; „Acum 2 ani am fost pe Arena Națională la un meci, cu domnul director, și chiar ne gândeam cum e pe teren și acum chiar am fost! Nu îmi vine să cred!”.

Citește și “Casa Bună” din Ferentari face pui în Argeş / Activistul Valeriu Nicolae a cumpărat un teren de 30.000 euro la Nucşoara, pentru construirea unui aşezământ pentru copii

Citește și „Vânătorul de CV-uri” vrea să deschidă o „Casă Bună” la Nucşoara

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii