Hai să fim eco de mici

0 2

Start „Biblioteca din vacanță”! Secția Tinerilor, din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, îi întâmpină pe micuții utilizatori, în luna iulie, cu o serie de ateliere și cursuri, o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber.
Primul atelier din paleta de activități este cel de reciclare creativă. Pentru că educația este cheia unui impact real nu numai asupra mediului inconjurător, ci și asupra percepției și atitudinii copiilor, iar reciclarea creativă este o metoda excelentă de educație non-formală, profităm de fiecare ocazie pentru a-i învăța pe copii să fie creativi, să folosească resursele din jur și să le pese de mediu. Prieteni de nădejde ne-au fost banalele role de hârtie, cartonul, pet-urile, dar și CD-urile, care au dat naștere unor opere de artă.
Astfel că am hoinărit prin Sistemul Solar, am meșterit castele pentru zâne care au fost sărutate de broscoi din carton, am măsurat timpul, pentru ca, în final, să ne luăm la revedere cu un avion realizat dintr-o sticlă.
Ideea de reciclare fost conștientizată de copii, dovadă numărul considerabil de participanți, astfel că, în viitorul apropiat, vom veni cu alte idei minunate.Carmen Frîncu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata