Web Analytics
scris joi, 17.09.2015

Ziua Pompierilor din România, marcată la Piteşti

Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii (13 septembrie 1848), ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Ţării Româneşti şi un corp de armată otoman. Pentru comemorarea eroilor pompieri căzuţi în luptă, pe Dealul Spirii a fost ridicat în anul 1901 Monumentul Eroilor Pompieri din Bucureşti. Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită mai apoi ca fiind Ziua Pompierilor din România, însă a fost legal oficializată începând din 1953. Pentru a menţine vie amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către pompierii militari, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă în data de 13 septembrie în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti.
La ceremonia din Piaţa „Vasile Milea” au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari, rezervişti, precum şi o delegaţie a pompierilor din Republica Moldova. Luni, 14 septembrie, Centrul Cultural Piteşti şi ISU „Cpt. Puică Nicolae” Argeş au organizat în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti simpozionul dedicat Zilei Naţionale a Pompierilor cu tema „Pompierii argeşeni la ceas aniversar”.
La eveniment, colonelul Liviu Popescu, în prezenţa Georgianei Soare, referent ISU Argeş, a  sergentului major Daniel Bădiţeanu,  şi a  invitaţilor prezenţi în sală,  a înmânat coordonatorului manifestării, Marius Chiva, în numele Centrului Cultural Piteşti, o plachetă cu însemnul heraldic al ISU „Căpitan Puică Nicolae” Argeş  şi o diplomă de merit.
Anemona Georgescu

Ziua Pompierilor din România, marcată la Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...