Web Analytics
scris joi, 01.05.2014

Ziua Pământului, sărbătorită de către Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu Argeş”

În anul 2009, ziua de 22 aprilie a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și ca expresie comună a dorinței tuturor oamenilor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a consemnat această zi prin inițierea unei activități de natură informativă intitulată „Ziua Planetei Pământ”, care face parte din proiectul educațional Tradiții și obiceiuri pe meleaguri muscelene, încheiat între bibliotecă și Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni. Activitatea, care a avut loc în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene Argeș, a inclus  o prezentare power-point despre geneza Pământului, susținută de George Badea, profesor de filosofie la Liceul Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni și vicepreședinte al Clubului de Drumeție și Ecologie Montană Creste Carpatine.
 La această activitate au participat un grup de 10 copii și patru cadre didactice de la Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni. Aceștia s-au arătat interesați de problemele legate de mediu, de biodiversitate, de schimbările climatice și de modul în care acestea afectează relația omului cu mediul înconjurător.
Elevii şcolii din Boteni au mai realizat, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, o frumoasă expoziție cu obiecte lucrate manual. Expoziția poate fi admirată de publicul larg în holul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.
Sabina BUSUIOC

Ziua Pământului, sărbătorită de către Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu Argeş”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită