Ziua Națională a României sărbătorită la Pitești. Zeci de persoane prezente la eveniment

de | 1.12.2021 12:14 | Actualitate, Home

Ziua 1 Decembrie a fost marcată și în Municipiul Pitești cu ceremonii și parade militare. Evenimentul a început cu intonarea Imnului Național, urmat de discursurile oficialităților prezente: primarul municipiului, Cristian Gentea, prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

În cadrul manifestărilor, s-a desfășurat și parada militară la care au participat 60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale. Aceștia au defilat pe jos, dar și cu 20 de autospeciale din dotare.

Citește și: 1 Decembrie 1936: Este inaugurat Arcul de Triumf din Bucuresti, în prezenţa regelui Carol al II–lea şi a reginei Maria

În cadrul evenimentului au fost prezenți și copiii de la Școala Populară de Arte, care au purtat drapelul cu lungimea de 102 metri, în Piața Vasile Milea.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

De asemenea, primarul Cristian Gentea a împărțit stegulețe persoanelor prezente la ceremonie.

Citește și: 1 decembrie – Ziua naţională a României.

Deși este al doilea an în care 1 Decembrie se sărbătorește în vremuri de pandemie, zeci de persoane au fost prezente la evenimentul din Piața Vasile Milea. Publicul au respectate măsurile impuse, precum purtarea măștii și păstrarea distanței.

Mesajul prefectului județului Argeș, după încheierea ceremoniei:

Mă bucură faptul că am putut participa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, în contextul pandemic actual. Am văzut mulți argeșeni care au venit în Piața Vasile Milea alături de copii, de nepoți, cu steaguri în mâini. Este nevoie ca, de la o generație la alta, să transmitem respectul pentru țară.

România a trecut și trece prin momente grele. Dar, cu unitate și toleranță, am încredere că le vom depăși.

Este datoria noastră, a tuturor oficialilor, să protejăm țara și oamenii care trăiesc aici.

La mulți ani, argeșeni! La mulți ani, România!

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. La fața locului intervin de urgență pompierii de la Detașamentul Câmpulung cu doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, și un echipaj SMURD. Momentan nu se cunosc...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...