Web Analytics
scris joi, 10.09.2020

Ziua deschisă a strugurilor de masă / Degustare de soiuri de struguri la Institutul de la Ştefăneşti

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești a organizat vineri, 4 septembrie, de la ora 10, un eveniment prilejuit de prezentarea unor noi soiuri dezvoltate prin cercetare și care sunt branduri ale stațiunii. Amfitrionii evenimentului au fost Dorin Sumedrea – director general al Institutului de la Ștefănești, Adriana Bădulescu – director general adjunct și Mădălina Bănuță – asistent pe partea de cercetare științifică, cei care au prezentat cele 4 soiuri și caracteristicile lor.
Pe lângă salariații institutului, la evenimentul de vineri au participat și studenți de la Secția Horticultură a Universității din Pitești, dar și fermieri din domeniu, printre care și Silviu Procopiu, unul dintre proprietarii brandului Marcea și ai fermei vini-viticole private dezvoltate în Ștefănești, plus alți specialiști în domeniul vini-viticol. S-au respectat regulile de distanțare fizică și au fost chemați invitați doar în limita impusă de lege.
Laudabil e că, într-o perioadă relativ grea pentru institut și activitatea de acolo, actuala conducere face eforturi ca brandul vini-viticol de la Ștefănești să supraviețuiască, mai mult, vine cu branduri de struguri noi care sunt brevete ale stațiunii: Argessis, Norocel, Memory, Auriu de Ștefănești.
M.S.

Ziua deschisă a strugurilor de masă / Degustare de soiuri de struguri la Institutul de la Ştefăneşti

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Soți găsiți morți în casă

Doi soți din Mureș au fost găsiți morți în propria locuință. Potrivit primelor informații, aceștia...

Ultimele articole

Soți găsiți morți în casă

Doi soți din Mureș au fost găsiți morți în propria locuință. Potrivit primelor informații, aceștia...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită