Web Analytics

Zi de mare sărbătoare la Bogați. S-a organizat cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei ”Festivalul Omeniei”

de | 30.08.2023 18:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Marți, 29 august, în zi de mare sărbătoare, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, în localitatea Bogați s-a organizat cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei ”Festivalul Omeniei”. O sărbătoare la care, alături de primarul Ion Gîrleanu, a participat întreaga comunitate, dar și invitați din județ și din țară.

Din partea Consiliului Județean Argeș au participat președintele Ion Mînzînă și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, directorul executiv al Direcției de Cultură, Turism și Tineret, Roxana Stoenescu, consilierii județeni Cristina Popa, Monalisa Ioniță și Bogdan Bălan, managerul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, Elena Iagăr, managerul Muzeului Golești, Iustin Dejanu.

Fiind o sărbătoare a comunității, în centrul atenției au fost cuplurile care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie care au fost premiate, în semn de recunoștință pentru valorile morale pe care familia le-a păstrat și promovat. De asemenea, au primit diplome de excelență doi dintre veteranii localității, Ștefan Savu, pentru contribuția adusă în dezvoltarea și modernizarea activității și Mircea Vlad, pentru o viață dedicată învățământului.

Ștefan Savu, în vârstă de 92 de ani, a fost primarul comunei Bogați înainte de 1989, dar și în anii 90. De altfel, Ștefan Savu încă este activ în administrația locală făcând parte din comisia de fond funciar a primăriei. Mircea Vlad, în vârstă de 89 de ani a fost profesor și director al Căminului Cultural Bogați.

Mai trebuie spus că, președintele CJ Argeș i-a oferit primarului Ion Gîrleanu o diplomă de excelență pentru activitatea desfășurată în sprijinul comunități, președintele Ion Mînzînă fiind cetățean de onoare al comunei Bogați.

Cu această ocazie, alături de comunitatea locală s-au aflat fostul președinte al Senatului și premier al României, Nicolae Văcăroiu, parlamentarii de Argeș, primari, directori de deconcentrate din Argeș, consilieri locali.

Citește și Comunicat: ”Poziția oficială a FC Argeș este de nu mai colabora cu Nicolae Dică din poziția de antrenor”

”Localitatea noastră, îmbrăcată în haine de sărbătoare, s-a pregătit pentru cel mai frumos eveniment din timpul anului – Ziua comunei Bogați, ziua noastră, a tuturor celor cărora le curge prin vene sânge de bogățoi. Și a fost o reușită… Vă mulțumesc tuturor!”, a spus primarul Ion Gîrleanu.

Au susținut diferite programe artistice, începând de la cei din plan local: Grupul vocal ”Pădureanca”, Ansamblul de dansuri ”Resteul”, Aura Toboșaru, Sebi David și continuând  cu mari nume ale cântecului popular românesc: Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, taraful Cătălin Iancu. Programul pentru tineret a fost suținut de de Sandra N și renumitul cântăreț de muzică de petrecere Jean de la Craiova.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *