Web Analytics

Vişoiu, declaraţie în Dosarul Retrocedărilor: „Gheorghe Stelian mi-a lăsat impresia că poate rezolva acest dosar, fără a-mi da explicaţii”

de | 11.12.2014 12:55 | Actualitate

Dosarul retrocedărilor în care a fost arestată fosta şefă DIICOT Alina Bica şi în care prejudiciul adus statului este de 61 milioane euro continuă să facă valuri. Jurnalistul Victor Ciutacu a publicat pe blogul său mărturiile strânse de procurori în ancheta penală. Iată ce a declarat omul de afaceri argeşean Valentin Vişoiu legat de acest dosar:
“Gheorghe Gabriel mi-a spus că urma să cumpăr aceste drepturi de le Gheorghe Stelian, pe care îl ştiam doar din vedere de la meciurile echipei de fotbal Dinamo. Mi-a spus în mare despre ce este vorba şi cum urma să facem afacerea , respectiv să plătim un avans şi restul la emiterea acţiunilor. Am acceptat să merg la discuţia cu Gheorghe Stelian împreună cu Gheorghe Gabriel pe strada Polonă, dar nu pot preciza dacă la această întâlnire a participat şi Adrian Andrici. În momentul în care am ajuns la sediul firmei lui Gheorghe Stelian , în biroul acestuia mai era şi Alin Cocoş, pe care nu-l cunoşteam, atunci l-am cunoscut. Cu această ocazie, Gheorghe Stelian mi-a relatat faptul că este posesorul unor drepturi litigioase în valoare de 377 milioane lei şi că intenţiona să cesioneze o parte din acestea, întrucât are nevoie de bani, în jur de 20-25%. Am negociat modalităţile de plată, preţul care trebuie plătit şi am stabilit că vom plăti în 3 tranşe: 5% la semnarea contractului , până la 50% după emiterea deciziei individuale de către ANRP şi ultima tranşă să fie plătită după 10 zile de la emiterea acţiunilor. Nu-mi aduc aminte dacă în negocierea dintre mine şi Gheorghe Stelian a intervenit Alin Cocoş, dar mi-a lăsat impresia că se cunosc şi sunt apropiaţi.“
“Pe 07.02.2011, eu , Gheorghe Stelian, Gheorghe Gabriel, Alin Cocoş şi Andrei Andrici ne-am deplasat la sediul biroului avocaţilor mei pentru perfectarea contractului. Nu pot explica prezenţa lui Alin Cocoş la încheierea şi semnarea contractului, eu apreciindu-l ca pe un prieten sau chiar partener al lui Gheorghe Stelian. După încheierea contractului, am făcut prima plată de 456728 euro (1947120 lei) din contul meu în contul lui Gheorghe Stelian , iar ulterior am plătit restul sumelor după ce am ridicat titlurile de conversie, respectiv acţiunile. Menţionez că ultimele două plăţi, la solicitarea lui Gheorghe Stelian , le-am făcut, în urma unei adrese , în alt cont. Pentru obţinerea titlurilor şi deciziei , m-am deplasat la sediul ANRP, unde am fost însoţit de Gabriel Gheorghe. Menţionez că Gheorghe Stelian mi-a lăsat impresia că poate rezolva acest dosar, fără a-mi da explicaţii”, le-a mai declarat Vişoiu procurorilor.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii