Web Analytics
scris marți, 27.12.2022

Viorica Dăncilă vrea desecretizarea contractului de privatizare a Petrom, firma la care a lucrat soțul ei

Viorica Dăncilă, fost președinte al PSD și fost premier al României, actualmente lider la gruparea politică Națiune Oameni Împreună (NOI), vrea desecretizarea contractului de privatizare a Petrom, companie la care a lucrat soțul ei (acum pensionat, după ce a mai lucrat o perioadă la Transgaz).

Viorica Dăncilă vrea desecretizarea contractului de privatizare a Petrom, firma la care a lucrat soțul ei

Citește și: A fost aprobat Cardul de Energie pentru românii care vor primi 1.400 lei pentru facturi în 2023

Dăncilă spune că, de fapt, desecretizarea trebuie să se facă în Parlament. Fostul premier a precizat că soțul ei și-a exercitat meseria pentru care a fost pregătit, ținând cont de faptul că lucra deja de peste cinci ani în companie – era director în cadrul Petrom – atunci când a avut loc fuziunea cu compania austriacă OMV.

Deci, nu-și dădea demisia pentru că a fost preluat de o altă companie, indiferent din ce țară provenea. Și-a exercitat meseria pentru care a fost pregătit.

Legat de ce spuneti dv., da, trebuie desecretizat contractul de privatizare (al Petrom – n.r.), trebuie văzut dacă au fost respectate condițiile din contract, să vedem cum s-au respectat promisiunile atunci când au preluat Petromul. Am vorbit de nenumărate ori despre redevențe. În 2019 am inițiat o lege a redevențelor. Trebuie să luăm în calcul această lege. România are o medie a redevențelor de 7%, în timp ce media europeană este de 22%. Sunt resurele noastre și cred ca și noi trebuie să avem redevențe comparabile cu celelalte state membre” – a spus Dăncilă, citată de evz.ro.

De notat că și Viorica Dăncilă a fost angajata „Petrom” până la numirea ei în funcția de prim-ministru. A fost inginer petrolist la Videle. Pe perioada mandatului de deputat european a avut, conform legii, contractul suspendat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *