Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Salvarea de la retrogradare nu este un obiectiv îndrăzneţ, este un obiectiv realizabil”

de | 30.03.2023 19:05 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați schimbarea managerului și a antrenorului de la FC Argeș?

– Referitor la antrenor, nu cred că a fost o surpriză pentru nimeni înlocuirea lui Marius Croitoru. Să lăsăm ca definiție „înlocuire”, nu alt termen. Știți foarte bine că antrenorul în lumea fotbalului este ținut de rezultate; când ai 13 partide fără victorie, normal, de regulă, trebuie să existe un bun simț și să pleci. Că a existat acest bun simț, că nu a existat, nu mai comentăm. Este o stare de normalitate ca după 13 etape fără victorie să înlocuiești antrenorul și cred că sunt în asentimentul tuturor prin ceea ce spun. Marius Croitoru a făcut tot ce a vrut la FC Argeș, i s-a dat absolut tot ce și-a dorit, dar în aceste condiții… a trebuit să plece. Că unii spun că a fost demisie, că a fost demitere, nu mai are importanță, rămânem la cuvântul înlocuire, atâta tot. Într-o primă fază a fost înlocuit pentru interimat cu Dragoș Radu și aici au existat niște discuții… A fost o decizie a mea de a-l numi pe Dragoș Radu și mi-am asumat-o, un om care este angajat al clubului FC Argeș. Cred că familia lui Dragoș Radu a stat mai mult la clubul FC Argeș decât acasă, începând cu Constantin Radu I și terminând cu copiii săi, Dragoș și Răzvan.

După care a venit numirea lui Bogdan Vintilă. Aici am fost cu toții la unison și mă refer la Consiliul Director și cu mine. După o analiză destul de profundă am decis să ne dăm nouă șansa cu Bogdan Argeș Vintilă. Ca să sintetizez întrebarea dumneavoastră, simplu, la obiect, un lucru normal. Când ceva nu merge, trebuie schimbat ceva și s-a schimbat… Important este că FC Argeș trece într-o nouă perioadă. Dacă la schimbarea lui Prepeliță spuneam că trebuie să trecem la un nivel superior și acum ne aflăm la un nivel inferior, scopul pe termen scurt al lui Bogdan Argeș Vintilă este acela de a salva echipa de la retrogradare. Eu consider că nu este un obiectiv îndrăzneț, este un obiectiv realizabil. Jucătorii sunt aceiași care în primele etape ale campionatului obțineau niște rezultate destul de bune și sunt ferm convins că este posibilă evitarea retrogradării și, de ce nu, un parcurs bun în Cupa României. Referitor la Răzvan Tunaru, pot spune că este al Piteștiului, a fost, este și va fi în continuare al Piteștiului, indiferent ce se va întâmpla la clubul FC Argeș. Este piteștean și trăiește ca un piteștean, este un om care se implică. Eu cred că trebuia adus mai demult, este genul de director sportiv căruia îi pasă de ceeea ce se întâmplă la Pitești, la lotul de jucători, în club. Sunt, așadar, două schimbări cu doi oameni care au lucrat, devotați culorilor alb-violete, clubului FC Argeș. Consider că vor face treabă foarte bună și sunt ferm convins că numirea lor va da și roade.

Citește și Viorel Tudose, finanțator la FC Argeș: „Problema e la jucători, la valoarea lor. Mulți nu au ce căuta în Liga 1”

„Costel Gâlcă este un antrenor care a avut niște cerințe; la momentul de față noi nu am putut să i le oferim”

Cum comentați refuzul antrenorului Costel Gâlcă de a veni la FC Argeș?

– Eu care am negociat cu Costel Gâlcă, sincer, deși nu sunt de acord cu el, l-am înțeles și îi respect decizia. Este un superprofesionist, un antrenor care a avut niște cerințe; la momentul de față noi nu am putut să i le oferim, pentru că performanța așa se face. Dacă vrem să obținem și noi performanță, trebuie să aducem și noi profesioniști. Costel Gâlcă este unul dintre ei, eu nu voi renunța niciodată la aducerea lui Costel Gâlcă, bineînțeles după ce se va încheia mandatul actualului antrenor. Și i-am și spus când m-a refuzat după două săptămâni că vreau să rămân în contact cu el și, atunci când totul va fi ok la Pitești și infrastructura va fi cea pe care și-o dorește antrenorul, eu o să-i mai fac o propunere, dacă nu vom avea antrenor la momentul respectiv. Este un refuz normal.

În primul rând, situația la FC Argeș în actualele condiții… Vă spun sincer. Eu dacă aș fi fost în locul oricăruia dintre antrenorii pe care noi i-am contactat în această ultimă perioadă, dacă mă chema Argeșul, veneam pe jos, fără salariu, fără nimic. Mă refer nu numai la Costel Gâlcă, mă refer la toți ceilalți antrenori cu care am avut discuții în această perioadă. Nu mi-aș fi permis niciodată să pun condiții. Bun! Poate exceptându-l pe Costel Gâlcă, care ar trebui să aibă un tratament special, pentru că este un nume, a jucat în echipa națională, a demonstrat că poate și în antrenorat, a reușit o ultimă mare performanță a Stelei de acum vreo șapte ani. Deci, poate cu excepția lui, toți ceilalți pe care i-am contactat ar fi trebuit să vină pe jos la FC Argeș, fără niciun fel de condiție. Campionatul nostru a pierdut un antrenor foarte bun, așa cum este Costel Gâlcă! Eu îi respect decizia și nu o să comentez niciodată discuțiile pe care le-am avut cu Costel Gâlcă.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, a răbufnit: „Mie, cel puţin, nu-mi plac bufonii şi nu vreau să mai văd în conducere bufoni!”

„Nu o să mă cobor niciodată să dau replica nesimţirii lui Constantin Schumacher la ceea ce a spus despre mine”

Ați avut mai multe replici cu Schumacher după plecarea acestuia de la FC Argeș. Cum comentați acest aspect?

– Ce să vorbesc eu despre Constantin Schumacher? Nu am ce. Este un fost jucător al lui FC Argeș, un fost antrenor al lui FC Argeș. Nu am ce să discut despre Constantin Schumacher. Nu o să mă cobor niciodată să dau replica nesimțirii lui Constantin Schumacher la ceea ce a spus despre mine. Ar fi interesant să îl luați pe dl Schumacher, care are 50 de cuvinte în vocabular, să vorbească. Declarația pe care a dat-o Constantin Schumacher nu este a lui, altcineva l-a pus să declare treburile alea. Încă o dată, Constantin Schumacher demonstrează că nu el este cel care vorbește, pentru că el nu are cuvintele pe care le-a spus despre mine în vocabular. Luați toate declarațiile lui și nu o să regăsiți acele cuvinte.

Este foarte interesant de văzut cine l-a pus să declare treburile alea. Dar trebuie să înțeleagă toată lumea că în acest moment întreaga conducere a lui FC Argeș este la unison cu actualul antrenor. Adică, dacă la Marius Croitoru am avut idei diferite, eu cu membrii Consiliului Director acum nu avem niciun fel de divergențe în numirea actualui antrenor. Cu Marius Croitoru cred că a fost poate cea mai neagră perioadă de după revenirea în prim planul fotbalistic al lui FC Argeș din istoria de trei ani de zile, de trei-patru ani de zile, punând și anul promovării în Liga I. Toate trec și sperăm ca până la urmă să nu ne mai amintim de aceste lucruri urâte care s-au petrecut la FC Argeș și să avem posibilitatea să ne bucurăm de rămânerea anul acesta în prima ligă.

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Trebuie să eliberăm locurile blocate de aceşti jucători pe care îi plătim în continuare”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *