Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Începem construcţia unei noi echipe, care să intre în play-off”

de | 24.06.2022 10:35 | Actualitate, Sport

”Este o luptă în trei, și anume între CFR, FCSB și Craiova, dar pot veni din urmă și alte echipe, precum Rapid, Sepsi și FC Argeș”, mai spune Viorel Tudose
Sunteți mulțumit de transferuri?

– Nu este ceea ce mi-aș fi dorit, dar e ok. Dacă antrenorul și conducerea tehnică au nevoie de acești jucători, atunci este în regulă. Eu voiam o medie de vârstă mai mică a jucătorilor pe care îi aducem și contracte pe minimum 2-3 ani. Dar, în fine, este ok dacă Andrei Prepeliță și-a dorit acești jucători. Înseamnă că are în cap cum va arăta echipa în viitorul sezon, are în cap modelul de joc și cred că este în regulă pentru noi toți așa cum și-au ales el și conducerea tehnică.

Despre plecări ce ne puteți spune?

– Este exact ceea ce a decis Andrei Prepeliță, și anume că nu mai are nevoie de serviciile unor jucători și ne-am despărțit pe cale amiabilă de toți cei care au tot fost dați în mass-media. Asta este viața! Începem construcția unei noi echipe, care trebuie neapărat să intre în play-off. Este sub imperativul verbului «trebuie». Așa că trebuie să ajungă în play-off, la ce transferuri s-au făcut! Pe termen scurt este o abordare bună. Sperăm ca pe lângă acești jucători cu experiență să vină și alți jucători tineri. Asta este și una dintre condițiile pe care eu am pus-o, ca acești jucători tineri să crească pe lângă jucătorii cu experiență și să reușim să facem performanță la FC Argeș.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Aportul meu financiar va fi mult mai mare, cam de 4-5 ori mai mult decât au dat ceilalţi sponsori la un loc anul acesta”

„Contractele jucătorilor nou-veniți sunt chiar și mai mici față de cele ale foștilor”

Cum sunt contractele acestor jucători nou-veniți? Sunt mai mari față de cele ale jucătorilor care au fost la FC Argeș?

– Sunt contracte chiar și mai mici față de cele ale foștilor jucători. Este o nouă abordare a conducerii, și anume contracte mai mici pentru un anumit buget. O să urmeze o conferință de presă, în care vom spune mai multe. Până atunci nu putem să spunem mai multe. Asta până când nu vor fi aduși toți jucătorii și va fi elaborată și strategia echipei în viitorul sezon competițional.

„Sperăm să avem nu numai bucuria vizuală a jocului, ci și bucuria vizuală a clasamentului”

Un scurt mesaj pentru suporteri înainte de începerea noului sezon?

– Să sperăm că vom avea un an bun și suporterii vor veni și vor pleca mulțumiți de evoluția echipei în viitorul sezon. Toată lumea vorbește că va fi bine, că va fi totul frumos nu numai la noi, la FC Argeș, ci peste tot. Trebuie să vedem și unde se află fotbalul românesc acum, iar FC Argeș nu poate să facă abstracție de nivelul la care se află fotbalul românesc. Am văzut cu câteva zile în urmă care este nivelul nostru și eu cred că FC Argeș, care a fost unul din primele cluburi din România care a impus performanța la un anumit standard, poate să revină în prim-planul fotbalului românesc. Adică să revină cu un nou model de performanță și să avem nu numai bucuria vizuală a jocului, ci și bucuria vizuală a clasamentului. Cred că Argeșul este capabil de așa ceva, echipa tehnică este capabilă, bugetul le permite și cred că vom avea un sezon bun. Nu pot să le spun sau să le promit suporterilor multe lucruri, pentru că partea tehnică nu depinde de mine, dar eu încerc să impun, împreună cu Cristi Gentea, acest mod de lucru, de a face performanță la Pitești.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Sunt unii jucători care n-au visat în viaţa lor să încaseze bonusuri de câteva zeci de mii de euro”

Cum vedeți lupta din sezonul următor?

– Dacă am întreba marii specialiști din fotbalul românesc, vor spune că va fi o luptă în trei, și anume între CFR, FCSB și Universitatea Craiova. Eu însă sunt puțin mai sceptic. Într-adevăr, cele trei au loturi foarte puternice, dar pot veni din urmă și alte echipe, precum Rapid, Sepsi și, de ce nu, FC Argeș, care poate să creeze un anumit nivel de performanță și să se bată cu aceste echipe. Depinde cum se vor integra și noile transferuri, sunt mai multe necunoscute, sunt mai mulți vectori în acest moment, dar probabil că cele trei care au fost la vârful clasamentului vor fi și în sezonul viitor. Este nu numai o speranță, ci și un gând al meu ca FC Argeș să rămână în play-off . Va fi un campionat mai jucat, mai aprig, dacă pot să spun așa, dar acest campionat rămâne tot sub mediocritate, la modul în care se află fotbalul românesc, și vedeți că nu reușim să ne ridicăm. Cred că în sezonul viitor vom reuși să creștem nivelul de joc în campionat, ca să gândim mai mult și pentru echipa națională. Avem foarte mulți oameni de fotbal care pot să spună treaba asta. Eu rămân la părerea mea că, până nu vom investi cu toții și legislația ne va permite, în copii, juniori și tineret, rezultatele la nivel de echipă națională vor fi aproape nesemnificative.

Citește și Doi fotbaliști din Liga a III-a franceză au semnat cu FC Argeș

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *