Web Analytics

Viorel Tudose: „Prepeliţă e cu sabia lui Damocles deasupra capului, oricând poate să aibă probleme”

de | 26.08.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați înfrângerea de acasă cu Craiova și victoria din deplasarea de la Mioveni?

– Cu Craiova este o înfrângere de care nu ar trebui să mai discutăm. Nu mai putem să ne întorcem la explicația că, dacă nu ar fi existat acea greșeală a lui Latovlevici, din minutul 3, altfel ar fi fost meciul. Pe mine mă deranjează altceva: faptul că echipa nu a avut reacție după acel gol, adică nu am văzut dăruire, ambiție, așa cum am văzut la Mioveni, meci în care am văzut o altă față a lui FC Argeș, total diferită de ce am văzut cu Craiova.
Este greu pentru început să facem omogenizarea, sunt 15 jucători noi, unii nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre și atunci normal că plecăm mai greu. Dar, până la urmă, suntem la zero în clasamentul adevărului, cu un golaveraj negativ, minus 2. Nu înseamnă că totul este pierdut sau că nu suntem în lupta pentru play-off. Se pot schimba foarte repede lucrurile în clasament, o victorie cu prima clasată și deja ai trecut acolo, în lupta pentru locurile 1-6 sau chiar pentru podium.

Acum oricine poate să intre în play-off. Sper ca omogenizarea să se facă rapid la noi și sper să câștigăm următoarele trei jocuri. Şi eu zic că le vom câștiga pe toate și atunci vom vorbi cu alți parametri în față. Până atunci, suntem în afara play-off-ului… Sunt ferm convins că vom face tot ce este omenește posibil să obținem aceste trei victorii și că echipa va obține victoria în meciurile cu Chindia, Botoșani și Hermannstadt, pentru că avem unii jucători cu calitate, care pot face diferența. Important este în acest moment să existe acea atitudine pe care am văzut-o și la Mioveni. Unii jucători sunt noi, nu prea cunosc ei ce înseamnă FC Argeș, nu cunosc modul nostru de a fi, mai ales al suporterilor, al oamenilor din jurul echipei, dar până la urmă cred că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal și FC Argeș va intra fără niciun fel de problemă în play-off.

Citește și După ce a reziliat contractul cu FC Argeș, George Ganea s-a înțeles cu un alt club din Liga 1

”Dacă doi jucători sunt accidentați și doi suspendați, abia dacă reușim să adunăm o echipă cu care să ne prezentăm la meciuri”

S-au luat măsuri pentru jucătorii care au dezamăgit în acest început de campionat?

– Ce măsuri? Noi avem un lot și așa subțire, de 19 jucători, și, dacă doi jucători sunt accidentați și doi suspendați, abia dacă reușim să adunăm o echipă cu care să ne prezentăm la meciuri. Noi avem foarte mulți jucători de aceeași valoare. Aici este o gândire bună a staff-ului tehnic, dar poate să fie și un alt aspect, dacă tu ai, de exemplu, pe postul de închizător, cinci jucători disponibili să joace acolo, gândiți-vă că, dacă joci cu trei închizători, îți rămân doi de valoare apropiată în afara lotului, pe care tu îi plătești la nivelul celorlalți. E greu acum să-i spui, de exemplu, lui Raynov, care anul trecut a fost titular incontestabil, că acum nu-și mai găsește locul. Gândiți-vă că acestora nu prea le este bine acum. De aceea v-am spus că este cu două tăișuri a avea jucători de același nivel pe toate posturile. Dar este greu acum să luăm măsuri, suntem în obiectiv, iar în momentul în care nu suntem în obiectiv matematic, atunci vom lua și măsuri. Nu sunt nici eu de acord cu prestația unor jucători, staff-ul tehnic trebuie să discute cu ei și să vadă exact care este problema. De ce randamentul unora a scăzut și a scăzut foarte mult. Acesta este fotbalul și ai șansa peste 7 zile, când vine următoarea partidă, să te poți reabilita. Sunt convins că echipa se va reabilita și în următoarele trei partide va veni cu 9 puncte.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cu un salariu ca al lui Malele noi plătim patru jucători la Piteşti”

”La Pitești există această dorință de victorie și de a avea rezultate”

Este adevărat că după meciul cu Craiova au existat discuții despre viitorul lui Andrei Prepeliță?

– Discuții despre antrenorul Prepeliță sunt dintotdeauna, de când el a preluat FC Argeș. Acum depinde cum definim discuțiile legate de Prepeliță!

A fost vorba despre un ultimatum?

– Prepeliță este cu ultimatum, cu sabia lui Damocles deasupra capului de când a preluat FC Argeș de pe ultimul loc și a dus-o la un pas de play-off, în sezonul 2020-2021. Într-adevăr, jocul echipei nu place și nu-mi place nici mie, dar pe mine mă interesează rezultatele. Acum, cum le obține antrenorul Prepeliță, cu un joc mai defensiv, cu trei mijlocași la închidere, este doar treaba lui. Într-adevăr, au fost discuții, a fost o ședință, dar astea sunt lucruri din interior, care trebuie să rămână acolo. Eu am cerut liniște la echipă, pentru că avem nevoie de liniște în acest moment. A fost foarte brusc, în concepția unora, faptul că Prepeliță a trecut din iarbă pe bancă și atunci există semne de întrebare. Există o diferență foarte mare între jocuri și mă refer la rezultate. Să ne amintim că anul trecut, în play-off, am fost ciuca bătăilor, deși nu îmi place să folosesc acest termen.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Acum 10 ani, arbitrul ar fi fost fugărit dacă dădea acel penalty din meciul cu Sepsi”

Dar ce puteam să-i reproșăm lui Prepeliță, când, după atingerea obiectivului, jucătorii nu au mai fost atât de interesați de joc? La unsprezece dintre ei li se încheiaseră contractele și ele nu au mai fost prelungite. Toată lumea se întreabă dacă este sau nu Prepeliță un antrenor bun; eu consider că este și are multe de arătat în continuare. Dar diferențele foarte mari între jocurile echipei, de la un joc foarte bun în unele partide, la un joc foarte slab în altele, ridică semne de întrebare. Și vorbim aici, de exemplu, de jocul cu Rapid și de cel cu Craiova. Iată câtă diferență! Avem aceiași protagoniști în teren, dar la polul opus. Atunci, ce se întâmplă cu unii jucători? Sunt lucruri trecătoare, toți mai greșim… Cu timpul vor fi remediate și aceste greșeli. Echipele sunt foarte apropiate valoric și pot exista sincope și la granzii CFR, FCSB și Craiova… În concluzie, antrenorul Prepeliță este oricând cu sabia lui Damocles deasupra capului, oricând poate să aibă probleme, pentru că la Pitești există această dorință de victorie în permanență, de a avea un joc plăcut ochiului și de a avea rezultate. Sunt niște discuții după fiecare partidă în care noi nu avem rezultate bune.

Citește și Viorel Tudose bagă o jumătate de milion de euro în FC Argeş


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *