Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Acum 10 ani, arbitrul ar fi fost fugărit dacă dădea acel penalty din meciul cu Sepsi”

de | 29.07.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați acest început de campionat pentru FC Argeș, victoria de acasă cu UTA și înfrâgerea usturătoare de la Sepsi?

– În privința victoriei de acasă cu UTA, pot spune că a fost un început bun de campionat; este primul început de campionat în care realizăm o victorie, de la revenirea pe prima scenă fotbalistică a țării. Echipa a jucat foarte bine, ținând cont și de condițiile atmosferice. Este foarte cald afară… A fost vorba despre o echipă elegantă, care și-a văzut foarte bine obiectivul, sarcina de a câștiga meciul. A punctat de două ori prin nou-venitul Dorian Bertrand, un jucător bun, care este peste nivelul mediu al campionatului nostru. Echipa a fost foarte bine așezată în teren din toate punctele de vedere și cred că a fost o victorie meritată, fără dubii.
Al doilea meci, este greu de spus… Am fost la meci, am plecat în minutul 70, la 3-0, dar nu știu dacă decizia arbitrului de acordare a acelui penalty, la 0-0, a influențat rezultatul ca diferență, nu știu dacă fără acea greșeală am fi câștigat, am fi remizat sau nu am fi pierdut.

E greu de spus, dar eu altceva vreau să scot în evidență, și anume faptul că suntem puși să jucăm la ora 12, pe o căldură de 40 de grade la nivelul solului și fără arbitraj VAR. Nu am văzut pe nimeni de la FC Argeș să spună treaba asta, iar tocmai asta mă doare mult mai mult decât această înfrângere cu 4-0. Cine a cerut să se amâne meciul și să nu se joace așa cum era programat? Nici nu-i dau nume și nici nu mă interesează, poate să fie orice echipă vreți dv.; acea echipă nu beneficiază de arbitraj VAR. Nu eu, FC Argeș, care îmi respect condițiile, joc la ora 12, când mă pune Federația să joc, când am meciul transmis, joc fără arbitraj VAR… Am acceptat și treaba asta, dar, oameni buni, dați-mi și mie un arbitru competent! De ce noi trebuie să tragem toate relele? Unii spun că a fost penalty, alții că nu a fost sau că a fost o intrare imprudentă. Părerea mea este că nu a fost penalty de niciun fel, dar nu eu decid aici.

Probabil că, acum 10 ani, arbitrul ar fi fost fugărit de toate echipele dacă ar fi dat acel penalty. Acum regulile s-au mai schimbat, este o mână nefirească, așa cum ar spune un fost mare arbitru, să facem și o mică ironie ca să ieșim frumos din treaba asta… Au fost niște vectori înlănțuiți care au dus la acest scor, și anume ora de desfășurare, faptul că nu am avut VAR, că nu am avut un arbitru competent, care să aibă niște meciuri în picioare pentru un meci ca acesta, în care se întâlneau o echipă din play-off și una aflată în vârf de formă. Nu ai voie să ai un arbitru care în pauză, la ieșirea de la vestiar, să stea de vorbă cu jucătorii formației gazdă și să mai faci și niște glumițe… Este un rezultat pe care trebuie să-l uităm cât mai repede.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Aportul meu financiar va fi mult mai mare, cam de 4-5 ori mai mult decât au dat ceilalţi sponsori la un loc anul acesta”

„Njike este foarte bun din punct de vedere tehnico-tactic la mijlocul terenului, este mult peste bulgarul Raynov”

Cum vedeți meciul din runda cu numărul 3, cel de acasă, cu Universitatea Cluj?

– Cred că putem să câștigăm meciul cu Universitatea Cluj și să refacem lanțul acesta de rezultate pozitive.

Ce jucători v-au impresionat sau v-au dezamăgit în aceste două meciuri?

– Fundașii centrali, în nota în care i-am gândit, nu m-au impresionat; îi știam foarte bine pe amândoi, Constantin și Cestor. Acest număr 6, Njike, este foarte bun din punct de vedere tehnico-tactic la mijlocul terenului, este exact jucătorul disciplinat, e mult peste bulgarul Raynov; îndeplinește absolut tot ce îi spune antrenorul. Aripa dreaptă Jakolis, în nota lui, Bertrand, un plus cu cele două goluri, dar păcat de acea ratare din minutul 45, de la Sepsi, care anulează cele două goluri, Donisa, care a jucat însă foarte puțin, Vianna, un jucător cu personalitate, din câte am înțeles de la staff, îl așteptăm și pe vârful Garitta… Ișfan, care a făcut o fază frumoasă, dar care trebuie să mai muncească foarte mult, să ajute pe FC Argeș, pentru că este dator moral echipei, și să crească în perioada imediat următoare..

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Începem construcţia unei noi echipe, care să intre în play-off”

„La o echipă la care nu sunt acționar, în afară de firma de pariuri sportive, este cea mai mare contribuție financiară pe care o dă cineva”

Ce ne puteți spune despre contribuția dv. financiară la FC Argeș în acest sezon? Confirmați că este vorba despre o jumătate de milion de euro?

– Contribuția mea financiară la FC Argeș în acest campionat este aceea pe care eu am promis-o. Acum, pentru un club de provincie, este vorba despre un contract de publicitate care se referă la toate meciurile pe care FC Argeș le are în acest campionat, nu numai la meciurile de pe teren propriu. FC Argeș a avut și în primul sezon o contribuție destul de bună din punct de vedere financiar de la un investitor care nu are cotă-parte sau un număr de acțiuni la club, așa cum se întâmplă la echipa campioană, unde firma care le asigură o parte din finanțare este și prin acționariat pe acolo. Dacă este să luăm strict aportul meu financiar la o echipă la care nu sunt acționar, în afară de firma de pariuri sportive, este cea mai mare contribuție financiară pe care o dă cineva la un club de fotbal din România la acest moment. Este un contract care are niște clauze de confidențialitate și aș dori să rămână confidențiale, din punctul meu de vedere. Mi se pare mult mai corect așa… Nu am să demonstrez cuiva ceva, eu fac ceea ce fac din dragoste pentru FC Argeș, din dragoste pentru Nicolae Dobrin și pentru familia sa. Îmi doresc ca FC Argeș să devină o echipă care joacă un fotbal spectaculos, dar și cu rezultate.

Citește și Viorel Tudose bagă o jumătate de milion de euro în FC Argeş

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *