Web Analytics
scris joi, 01.05.2014

Victor Ponta: „2014 va fi un nou an al Victoriei pentru toţi românii!”

# Domnule Victor Ponta, urmează alegerile europarlamentare, la care de obicei românii nu prea se înghesuie. De ce ar veni de data asta românii la vot? Cât de importante sunt, pentru oamenii obișnuiți, aceste alegeri?
– Aceste alegeri nu sunt doar despre Parlamentul European, ci și despre direcția noastră ca țară. Au trecut doi ani de când regimul Băsescu a început, cu adevărat, să piardă din putere și să se destructureze, și doi ani de când proiectul USL a început să fie pus în aplicare. Vorbesc de proiectul USL pentru că eu cred că el există, trăieşte prin noi în continuare, și produce o schimbare pozitivă în România. Am oprit nedreptăți, am reluat creșterea economică, am reînceput să punem țara pe roate. Am mărit salarii și pensii, am inaugurat câteva sute de kilometri de autostradă, am deblocat fondurile europene. Suntem pe un drum bun, și eu cred că o Românie puternică poate să îl facă pe fiecare dintre noi mândru că este român. De aceea, aceste alegeri sunt un moment important în legătură cu direcția în care mergem – continuăm pe acest drum pozitiv sau ne întoarcem spre perioada regimului Băsescu-Udrea-Boc? Îi chem pe toți românii la vot, pentru a răspunde acestei întrebări.
# De ce ar vota lista pe care o propune PSD în prezent? De ce această listă este diferită de altele, ale altor partide?
– Lista PSD-UNPR-PC este o listă formată din oameni mândri că sunt români, oameni care au apărat România în Parlamentul European și care vor continua să îi ajute pe români. Este o listă care îmbină experiența unor politicieni de calibru, precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pașcu sau Dan Nica, cu energia și entuziasmul unei generații de politicieni tineri, precum Corina Crețu sau Cătălin Ivan. Ni se alătură, pe această listă, și oameni care au avut succes în afara politicii, precum Damian Drăghici, un român respectat și iubit peste tot în lume. Este o listă echilibrată și competentă. Sunt oameni care au promovat România, care i-au ajutat pe românii care muncesc în străinătate, care au sancționat derapajele regimului Băsescu și care s-au luptat pentru drepturi mai multe pentru agricultori, tineri sau pensionari. Până la urmă, românii vor alege, dar sunt convins că o vor face gândindu-se că au nevoie de un Parlament European care să le fie mai aproape și care să ia decizii pentru a le face viața mai bună.
# Ca premier, ați anunțat măsuri de relaxare fiscală, de reducere a CAS, de neimpozitare a profitului reinvestit, de continuare a scăderii TVA la anumite produse? Când se vor lua aceste măsuri și cum îi vor ajuta ele pe oamenii obișnuiți?
– Ne ținem de cuvânt și introducem aceste măsuri chiar de la 1 iulie! Economia românească are nevoie de măsuri de susținere și cred că este foarte bine ce facem. Anul trecut am redus TVA la pâine și am eliminat mult din birocrația care omora firmele din România (numărul taxelor parafiscale s-a redus foarte mult în 2013 și mai tăiem acum încă circa 70 de taxe). Anul acesta, vrem să continuăm reducerea poverii fiscale pe muncă, pentru ca patronii să poată angaja mai mulți oameni. Efectele se vor vedea într-o creștere economică importantă, de peste 3%, dar și într-o creștere a numărului de locuri de muncă. Direcția este bună, și vom continua să dăm facilități celor care angajează tineri, celor care înființează noi locuri de muncă, celor care investesc în domenii cheie din economie. Suntem un guvern care a reușit un echilibru foarte bun între protecția socială și creșterea economică, și cred că aceasta este direcția corectă.
# În ultimele săptămâni, România a fost marcată de mai multe dispute între dvs și Traian Băsescu. Ați definit la începutul anului lupta împotriva „regimului Băsescu” drept principal obiectiv al PSD.  Rămâne valabil și în prezent?
– Nu renunțăm la această luptă, pentru că „regimul Băsescu” este în continuare foarte activ și foarte dornic de a reveni în politică. Ați auzit că Traian Băsescu se visează premier și, dacă nu suntem atenți, există riscul să își facă din nou loc în viața noastră. Eu cred că direcția trebuie să fie următoarea: în noiembrie se încheie mandatul de președinte al lui Traian Băsescu, iar acesta trebuie să fie momentul în care regimul său își încheie existența. Alegerile europene sunt importante pentru că putem să îi mai luăm o parte din putere lui Traian Băsescu – fără susținere în țară, Traian Băsescu se sprijină pe susținerea unor prieteni din Europa. Dacă învingem în aceste alegeri, și aici și în Europa, îi luăm și acest ultim sprijin. Anul 2014 poate fi un nou an al Victoriei, un an în care România începe din nou să trăiască liber, să gândească pozitiv și să spere cu adevărat la o viață normală.
(M.S)

Victor Ponta: „2014 va fi un nou an  al Victoriei pentru toţi românii!”

Distribuie!

0 Comentarii