Web Analytics

Victor Michail Stigniţeanu şi-a lansat a patra carte

de | 4.07.2013 09:28 | Cultură

Săptămâna trecută, în prezenţa unui numeros auditoriu, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, Victor Michail Stigniţeanu şi-a lansat cartea de versuri „Învins de lacrimă”. Volumul „Învins de lacrimă” este cel de-al patrulea din categoria cărţii lirice semnate de Victor Michail Stigniţeanu, după „Încredere în anotimp”, „Vânător de toamne târzii şi „Deschis între cer şi pământ”. Autorul Victor Michail Stigniţeanu, argeşean la origine, a activat, în cea mai mare parte a timpului, în domeniul cercetării ştiinţifice, publicând numeroase lucrări în ţară şi străinătate. Dintre acestea, se remarcă, în calitate de coautor, la publicarea primei cărţi de microscopie electronică din România.
În volumul de faţă, autorul ne prezintă o nouă abordare poetică, în care dimensiunea religioasă se întrepătrunde cu cea cosmogonică şi nu numai, cartea având şi o grafică excelentă, realizată de tânărul artist plastic Radu Petrişor, cel care a înţeles mesajele acestor versuri şi a realizat o corespondenţă specială între „lacrimile poetice ce tind dincolo de noi” şi imaginile create.
Volumul „Învins de lacrimă” a fost prezentat de poetele Denisa Popescu Martin şi Allora Albulescu Şerp, respectiv, de directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, Mihail Sachelarie.
Această lansare a fost plină de momente sensibile şi în acelaşi timp inedită, pentru că autorul acestor versuri, care „personifică şi majusculează concepte, stări şi sentimente din gama comună a trăirilor umane, afirmate de un trist cocor cu acces la Dumnezeu”, după cum este descris de criticul şi istoricul literar Aureliu Goci, a recitat împreună cu poeta Denisa Popescu câteva poezii reprezentative din opera sa.
Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole