Viceprimarul Cornel Ionică: „Sunt prea mulţi orgolioşi în PSD Argeş”

de | 15.07.2015 20:11 | Politica si Administratie

În ultima vreme s-au făcut tot felul de speculații legate de o posibilă candidatură a viceprimarului Cornel Ionică la Primăria Pitești, precum și de faptul că acestuia i s-ar pregăti mai multe dosare ale DNA. Despre acestea, ca și despre problemele Piteștiului și ale PSD Argeș am realizat un interviu chiar cu primul om din administrația Piteștiului.

# S-a vehiculat recent informația conform căreia vi se pregătesc trei dosare la DNA, unul dintre ele fiind legat de Parcul Lunca Argeșului. Ați fost până acum chemat la DNA legat de aceste dosare? Vi s-au cerut documente?
– Totul este o ficțiune. Eu nu știu nimic despre aceste presupuse dosare. Făcând o analiză atentă cu întreg aparatul din Primărie angrenat în aceste proiecte, nu s-au constatat deficiențe și nimeni nu a imputat faptul că ar fi nelegalități legate de contractele la care se face referire. Sunt surprins de aceste acuze fără fundament făcute în presă.
# Când ați fost ultima oară chemat la DNA?
– Ultima oară am fost în 2013. Atunci am fost chemat în legătură cu transportul public de persoane din Pitești. Au fost mai mulți colegi din Primărie alături de mine atunci la DNA.
# Revenind la Parcul Lunca Argeșului, când se va consolida malul surpat de mai multe luni și care este un pericol pentru piteșteni?
– Acolo avem o problemă: nu suntem nici administratorii, și nici proprietarii zonei. Vom face cât de curând un protocol cu Direcția Apelor Argeș-Vedea pentru a putea interveni acolo. Trebuie să vedem cine va realiza consolidarea malului: municipalitatea sau Direcția Apelor prin Ministerul Mediului. Nu cred că această consolidare se va realiza până la sfârșitul anului. Procedurile sunt anevoioase. Dacă nu vom obține fondurile necesare, vom face această consolidare din fonduri proprii. Dar o vom face. La momentul proiectării, consolidarea a fost exclusă, finanțatorul nedorind să plătească consolidarea malului.

„În opinia mea şi a specialiştilor, prejudiciul din Dosarul Autobuzelor nu există”

# Primăria Pitești s-a constituit ca parte civilă în Dosarul Autobuzelor. Cât de mari sunt șansele să recuperați prejudiciul estimat la peste 6 milioane de euro?
– Prejudiciu va fi atunci când instanța va constata că există cu adevărat un prejudiciu. În opinia mea și a specialiștilor, acest prejudiciu nu există. Și asta pentru că am acordat și acordăm în continuare subvenția și aceasta are suportul legal.
# Procentual, care sunt șansele și intențiile de a candida la Primăria Pitești?
– N-am spus niciodată că voi candida. Și trebuie să mă gândesc foarte serios dacă voi lua această decizie. Pentru că în conjunctura actuală nu e deloc ușor să te gândești la așa ceva.
# V-a propus vreodată domnul Pendiuc să fiți urmașul său la Primărie, fie și amical?
–  De mai multe ori mi-a spus lucrul ăsta în discuții amicale. I-am ținut locul de sute și sute de ori, atunci când era plecat la diferite reuniuni ale forurilor naționale și internaționale din care făcea parte. N-am confirmat însă niciodată o intenție a mea de a candida la Primărie.
# PSD Argeș e într-o scădere, și nu numai de formă…
– Nu e vorba de o scădere, e vorba de niște orgolii.
# Sunt prea mulți orgolioși în PSD Argeș?
– Da. Va trebui să discutăm aici mai clar, și să stabilim lucrurile din punct de vedere al perspectivei și să fim mai uniți.
# Ar mai trebui eliminați dintre orgolioșii din PSD Argeș?
– Nu neapărat. Și asta pentru că orgoliul nu are neapărat legătură cu competențele. Numai că ar trebui să fim mai deschiși. Cred că lucrurile vor evolua în mod pozitiv în PSD Argeș.
Interviu realizat de Denis Grigorescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii