Viceliderul Iordache de la Dacia: „Ne pregătim intens pentru marele miting din primăvară”

de | 18.02.2016 10:39 | Politica si Administratie

# Angajaţii de la Mioveni, din nou în stradă

Aproape că a devenit un obicei, ca să nu spun o tradiție, ca în fiecare primăvară angajații Dacia să marcheze un protest de anvergură dar nu împotriva propriului patronat ci împotriva clasei politice și a guvernanților. În această bună tradiție, și anul acesta, la finele acestei luni sau la începutul lui martie, în centrul orașului Mioveni vor răsuna din nou nemulțumirile celor de la Dacia dar și cerințele acestora la adresa politicienilor români. Despre protestul de anul acesta am aflat mai multe informații de la viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

# Anul și protestul împotriva guvernanților?
– Dacă ne-o cer! Da, așa este, ne pregătim intens pentru marele miting de primăvară din acest an. Va fi un miting aparte pentru că el va avea o însemnătate națională, are un sens, un scop național acest miting.
# Toate protestele Daciei au rezonanță națională, n-ar fi prima oară când se întâmplă asta.
– De data aceasta vrem să trezim națiunea la realitate, să trezim națiunea la capitalism, să trezim națiunea la protest pentru că fără protest nu există capitalism, e orice altceva, e dictatură, e comunism, e orice numai capitalism nu.
# Obiectivul acestui miting va fi din câte am aflat tot Autostrada Pitești-Sibiu.
– Acesta este obiectivul principal. Da, ne-am săturat de promisiunile legate de această autostradă care este vitală nu numai pentru Dacia, ci pentru toată România. Și ca de obicei, tot ce este vital pentru această țară este ocolit, este amânat sau pur și simplu nu se face. Și mă refer la sănătate, învățământ, infrastructură. Singurele griji ale conducătorilor noștri sunt salariile și pensiile proprii și ale funcționarilor de la stat.
# Care sunt celelalte obiective ale protestului?
– Un alt obiectiv este acela legat de construirea unui spital, aici, la Mioveni. Nu avem un spital și pentru orice eveniment medical trebuie fie să ne plimbăm pe la un cabinet medical privat pe aici, fie trebuie să mergem la Pitești. O altă chestiune este și cea a legislației muncii și aici ne adresăm partidelor politice. Semnalăm că nu există o legislație armonioasă a muncii care să aducă liniște și protecție angajatului din sistemul privat. Actuala legislație are grijă doar de funcționarul de la stat, atât. De oaia, angajatul din privat, care face lâna, banii țării, nu are nimeni grijă. În fine, un alt obiectiv este legat de faptul că piața auto și industria auto de la noi sunt obstrucționate de piața și importurile second hand. Acest SH a fost adus și este sprijinit de parlamentarii noștri cu bună știință și cu domnul Tăriceanu în frunte.
# Când și unde va avea loc manifestația?
– Mitingul va avea loc, ca de obicei, în centrul Mioveniului fie la finele acestei luni, fie la începutul lui martie, când vom avea stabilită data exactă o vom anunța.
Florin Silvestru

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii