Web Analytics

Vicele Mărăşoiu a vrut, însă dr. Manu n-a putut

de | 28.10.2015 21:45 | Politica si Administratie

# Consilierii judeţeni PSD au fugit în masă de solicitarea DNA în mega-dosarul Consultanţei  # Vicepreședintele CJ Dorin Mărăşoiu: „A fost deranjant ceea ce s-a întâmplat. Am constatat că în luarea deciziilor dificile nu te sprijină nimeni şi nu e în regulă”

Stupoare joia trecută, când consilierii judeţeni ai PSD, în frunte cu liderul de grup Dan Manu, l-au lăsat cu ochii în soare pe vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu, la şedinţa în care acesta a dorit să-și informeze colegii că DNA a cerut instituției să se constituie parte civilă, cu prejudiciul de 4,3 miliarde lei vechi, în Dosarul Consultanța în care au calitate de suspecți fostul președinte Constantin Nicolescu, deputatul Mircea Drăghici dar și câteva zeci de primari argeșeni.

Vicele Dorin Mărăşoiu: „I-am dat mesaj dlui Manu să vină să discutăm înainte de şedinţă, dar nu a mai apărut”

Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele CJ Argeş, rămas la comanda instituției pe timpul cât președintele Tecău s-a aflat în delegație în China, susţine că a primit adresa oficială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în seara zilei de 20 octombrie, iar termenul limită pentru a răspunde era 22 octombrie a.c. „Convocarea la şedinţă a fost făcută de la cabinetul meu, între 17.15 şi 17.40. Sunt mesaje înregistrate pe telefon. A doua zi, dimineaţa, trei persoane mi-au spus că sunt în deplasare. Dl Fulga mi-a spus că are o problemă şi nu poate veni, dar a venit la şedinţă până la urmă. Dl Manu nu m-a anunţat că nu vine. L-am sunat joi, pe la ora 12.00, dar mi-a dat mesaj, că este într-o şedinţă. I-am dat mesaj să vină să discutăm înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean, dar nu a mai apărut. Cu dl Manu discutasem şi seara. Nu s-a mai întâmplat acest lucru până acum, ca la o şedinţă convocată de îndată consilierii judeţeni să nu participe. Am făcut totul transparent. Aşa am considerat eu că trebuie să fie un vot informal al consilierilor judeţeni, în cunoştinţă de cauză. Chiar voiam un sprijin din partea lor pentru o consultare, să văd o majoritate de opinie în Consiliul Judeţean”, ne-a spus vicele Dorin Mărăşoiu. Cât despre absenţa masivă a social-democraţilor, Mărăşoiu ne-a declarat: „A fost deranjant ceea ce s-a întâmplat. Am constatat că în luarea deciziilor dificile nu te sprijină nimeni şi nu e în regulă. Suntem din acelaşi partid şi nu s-au prezentat să avem o discuţie şi să luăm o decizie. La trei ore după şedinţă, am trimis răspunsul la solicitarea DNA. Am avut mai multe discuţii cu juriştii CJ şi cu mai mulţi avocaţi. Ceea ce a contat a fost faptul că a mai existat un punct de vedere de constituire ca parte civilă în acelaşi dosar, dar pentru o altă persoană. Consiliul Judeţean este parte civilă în dosar. Eu am luat această decizie în interesul Consiliului Judeţean şi al cetăţeanului, dacă se va constata că există un prejudiciu. Consider că justiţia îşi va spune punctul de vedere”.

Dan Manu: „Nu am fost joi pe holul Consiliului Judeţean şi nimeni nu a solicitat să discute cu mine”

De cealaltă parte, consilierul judeţean Dan Manu, liderul de grup al consilierilor social-democraţi, susţine că nu l-a invitat nimeni la discuţii înainte de şedinţă şi că a absentat din motive obiective. „Eu nu am putut veni la şedinţă pentru că am fost sunat cu o seară înainte pentru ziua următoare şi, fiind salariat al unui serviciu la nivel de judeţ, aveam planificate mai multe acţiuni. Mi-a fost imposibil să ajung. Dar eu sunt pentru respectarea actului de justiţie şi pentru a se constitui Consiliul Judeţean, dacă se solicită treaba asta, parte civilă. Acesta este un pas până la o hotărâre temeinică, irevocabilă şi definitivă. Urmează ca instanţa să decidă dacă este bine, cine a greşit, cum a greşit şi făptuitorul să plătească”, ne-a spus doctorul Dan Manu. Chestionat în legătură cu zvonurile potrivit cărora ar fi fost zărit pe holul Consiliului Judeţean înainte de începerea şedinţei şi că ar fi plecat imediat cum a auzit care este ordinea de zi, doctorul Manu ne-a precizat: „Eu nu am fost ziua de ieri (n.r. – joi, 22 octombrie a.c.), că nu am avut cum să fiu, pe holurile Consiliului Judeţean, la nicio oră. Şi vă mai spun încă ceva! Nici nu am fost solicitat, din partea altei persoane, ca înainte de şedinţă să purtăm o discuţie. Sub nicio formă nu am fost şi pot să dovedesc că nu am fost la Consiliul Judeţean la nicio oră din cursul zilei de ieri. Şi, cu atât mai mult, am avut alte probleme la mine la serviciu, şi la alte instituţii de pe zona de competenţă a judeţului”, ne-a mai declarat consilierul Dan Manu. I.H.B.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii