Web Analytics

Vicele Ionică şi echipa ADP au beneficiat de consilieri olandezi în organizarea Simfoniei Lalelelor

de | 30.04.2015 14:03 | Actualitate

Foarte mulți piteșteni au participat, în cele trei zile de desfășurare a Simfoniei Lalelelor, la toate momentele din programul oferit de municipalitate. Piteșteni, dar și oaspeți din afară  au ținut să neapărat să vadă parada florilor și expoziția de la Casa Cărții, pe care au vizitat-o peste 10.000 de oameni. Cel mai înalt demnitar al statului prezent la Pitești  a fost  Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și deputat de Pitești, care s-a evaporat însă pe drumul dinspre Primărie înspre pavilionul expozițional de la Casa Cărții. Au susținut speech-uri europarlamentarii Maria Grapini și Viorica Dăncilă, președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, prefectul Mihai Oprescu și, bineînțeles, gazda, în persoana viceprimarului Cornel Ionică. Ca și cum nici n-ar fi existat vreodată, nimeni n-a rostit niciun cuvânt despre amfitrionul manifestării de până mai anul trecut, aflat acum în arest preventiv, Tudor Pendiuc. Au vorbit, de asemenea, ambasadori și reprezentanți ai unor misiuni diplomatice acreditate la București, veniți, spre lauda organizatorilor, în număr destul de mare. Inaugurarea a avut parte și de un moment mai puțin plăcut, de protestul unui piteștean care a strigat Jos Mafia! Imediat acesta a fost luat pe sus de jandarmi și dus spre destinație neprecizată. Și de undeva de sus, din blocul de la Casa Cărții, cineva a aruncat cu ouă înspre vorbitori, însă a nimerit nu hainele politicienilor, ci pe cele ale unor privitori din public, absolut nevinovați.

Tecău, Ionică și Cerbureanu în aceeași horă

În cadrul cinei festive, de vineri seara, organizate cu prilejul Simfoniei Lalelelor, ediția cu nr. 38, au fost acordate „Diplome de Participare” tuturor expozanților care și-au expus creațiile, pentru recunoașterea meritului în dezvoltarea frumosului și creativității. De asemenea, diplome au fost acordate și pentru serviciile publice locale implicate în organizarea evenimentului și, în premieră, au fost acordate premii pentru „Cel mai frumos stand”. În urma deliberărilor comisiei special constituite, au fost acordate următoarele premii:
– Mențiune: dl. Ion Catinca, com. Bascov, jud. Arges. Valoarea premiului: 200 lei;
– Premiul III: Primăria municipiului Ploieşti, jud. Prahova. Valoarea premiului: 300 lei;
– Premiul II: Complex Muzeal de Ştiinte ale Naturii- Galaţi. Valoarea premiului: 500 lei;
– Premiul I: Primăria municipiului Baia Mare- Serviciul Public Ambient Urban, jud. Maramureș.   Valoarea premiului: 1000 lei.
Momentul decernării premiilor a întrerupt spectacolul artistic oferit expozanților și invitaților din țară și din afară. De această dată, cadrul ales a fost cel al restaurantului Hanul Românesc. Artiștii care au susținut programe artistice în seara decernării premiilor au fost  Daniela Cernea, George Nedelea, Valentin Grigorescu și juniorul Cătălin Iancu, elev la Liceul Dinu Lipatti, care a smuls ropote de aplauze după recitalul pe care l-a susținut la țambal. Acompaniamentul artistilor a fost realizat de o parte a orchestrei Doina Argeșului, condusă de dirijorul Virgil Iordache și de taraful Zavaidoc al lui Valentin Grigorescu, cel care a avut și rolul de prezentator. Poate talentul artiștilor, poate dorința de a da uitării un an greu care s-a lăsat cu arestarea fostului edil Tudor Pendiuc și cu  audieri la DNA Pitești în cazul mai multor angajați din primărie, toate acestea i-au determinat  pe salariații prezenți să se ridice de pe scaune și să încerce să se distreze în seara de vineri. Toți angajații din primărie, deopotrivă cu invitații, s-au prins  în horă și au încins sârbe. ”Spărgător de gheață” a fost secretarul Iosiv Cerbureanu, dar nici Cornel Ionică nu s-a lăsat mai prejos, ca o gazdă bună ce se dorea. Nu a așteptat invitații prea multe nici Florin Tecău, președintele CJ, care nu doar că a participat la eveniment, dar a zăbovit până spre miezul nopții, semn că el și distinsa lui soție s-au simțit excelent  Părerile despre ediția din acest an au fost, ca de obicei împărțite, dar una peste alta organizatorii s-au străduit ca totul să iasă bine și, în foarte mare parte, le-a și reușit. Ca noutate absolută, atât viceprimarul Cornel Ionică, cât și echipa Administrației Domeniului Public Pitești au benefeciat de consiliere din partea specialiștilor olandezi, maeștri recunoscuți în  arta  amenajărilor florale.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii