Vești proaste pentru români! Carnea de miel, ouăle, cozonacul și pasca – tot mai scumpe

de | 30.03.2022 10:59 | Actualitate, Economie, Home

Sărbătorile Pascale, din ce în ce mai scumpe la români! Toate vor costa mai mult: carnea de miel, ouăle si dulciurile tradiţionale.

Citește și: S-a modificat legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe

Anul acesta, de Paște, românii vor scoate din buzunar mai mulți bani pentru masa festivă: mielul de Paște va fi mai cu mult mai scump față de anul trecut. Prețul unui kilogram de carne de miel de Paște va ajunge să coste între 40-45 de lei.

Totodată, de trei luni s-au înregistat creșteri de prețuri la toate ingredientele necesare pentru prepararea cozonacilor tradiționali și pentru pască. Făina ne costă cu 16 la sută mai mult, uleiul e mai scump cu 26 la sută, iar pentru brânza de vacă este cu opt la sută mai mult. Astfel, românii vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunar pentru ingredientele de bază. De asemenea, a crescut și prețul ouălor la crescătorii particulari. Un ou ecologic se vinde în prezent cu 1 până la 1,5 lei, în funcție de oraș, dar este de așteptat ca prețul să crească înainte de Paște.

Citește și: Muzeul Amintirilor din Comunism va fi inaugurat pe 1 aprilie, la Brașov

Acest articol este despre: alimente,bani,masa,oua,pasca,paste,sarbatori,scumpiri

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole