Web Analytics
scris duminică, 06.08.2023

Vernisajul pictoriței Alina Vuxanovici la Muzeul Golești

Luni, 7 august 2023, va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția pictoriței Alina Vuxanovici, intitulată „DRUM SACRU”.

Vernisajul pictoriței Alina Vuxanovici la Muzeul Golești


Alina Vuxanovici s-a născut în data de 20 iulie 1980, în București. A absolvit școala primară și gimnaziul în București și apoi Colegiul Național Gheorghe Șincai.
A fost studentă la Școala de Artă București, secția Iconografie, în 2006 a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, iar în prezent este studentă la Universitatea Naționlă de Arte București, Facultatea de Conservare și Restaurare. Părinții și bunicii i-au transmis dragostea pentru artă, povești, istorie și folclor.

Toată această bază solidă de valori orientată către artă au format-o pe Alina Vuxanovici.
Artista a activat o perioadă lungă de timp în publicitate, dar după 11 ani s-a întors la ceea ce a simțit că o reprezintă cel mai mult, arta plastică.


Deși îi place să experimenteze cu extrem de multe medii și suporturi, zonele de interes principale sunt, pe de o parte, pictura în ulei, acrilic și tempera și, pe de altă parte, fotografia experimentală, îndeosebi cianotipia.

Citește și Expoziţie in memoriam Thury Ştefan


Caligrafia este o altă artă pe care o practică cu multă dragoste, fiind cea care unește pictura cu scriitura.

A participat la mai multe expoziții și saloane naționale și internaționale, de grup sau personale: “Lumini și umbre”, debut în AAPB, „Echoes of the Mind” la galeria FormArt din București.
„Anuala de Artă religioasă și restaurare” la Muzeul Satului din București, expoziții în Spania, Bulgaria, Argentina, Turcia și în aproape toate orașele mari din România.
„Drum Sacru” este o expoziție cu temă religioasă ce îmbină frumusețea atemporală a artei bizantine cu expresivitatea și libertatea abordării în ulei pe pânză. Aceasta reprezintă o călătorie metafizică în cele mai profunde aspecte ale spiritualității, așezând sufletul în centrul operei.
Tehnica bizantină, renumită pentru sublima sa simplitate și pentru utilizarea vibrantă a culorilor, conferă lucrărilor o aură sacrală, atrăgându-ne privirea spre un domeniu în care timpul pare să fie întrerupt. Inspirată din tradiția artei religioase din vechime, fiecare lucrare bizantină înfățișează momente sacre și scene biblice, creând o atmosferă solemnă și transcedentală.
În contrast, lucrările în ulei pe pânză aduc în expoziție o dimensiune contemporană, exprimată prin trăirile și emoțiile artistului. Aici, sentimentele profunde și credințele personale se împletesc într-o simfonie de culori și forme, transformând tablourile în ferestre către interiorul sufletului.


Expoziția de la Muzeul Golești va fi deschisă publicului până pe data de 25 septembrie.

Curator: muzeograf Nicoleta Popa Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *