Web Analytics

Vali Ilinca a făcut scandal la meciul dintre Gloria Berevoeşti şi FC Argeş 1953

de | 14.10.2015 21:07 | Sport

# Secretarul general al AJF i-a înjurat pe arbitru şi observator!

Nivelul fotbalului județean este unul cât se poate de scăzut, condițiile precare transformând fotbalul de la acest nivel într-unul de maidan. Nici calitatea celor care se ocupă de organizarea jocurilor nu este una ridicată, motiv pentru care au loc tot felul de scandaluri care au fost relatate pe larg în numerele trecute ale Jurnalului. Ei bine, un alt scandal a ieșit la iveală în lumea fotbalului argeșean după ce nimeni altul decât Vali Ilinca, fost președinte al FC Argeș, actualmente secretar general al AJF a făcut scandal pe 25 septembrie la meciul dintre Gloria Berevoești și FC Argeș 1953, echipa suporterilor și a fostelor glorii alb-violete, meci din cadrul Ligii a IV-a. Ilinca i-a înjurat pe arbitru și pe observator după ce aceștia i s-au adresat pe un ton nu tocmai potrivit. Asta după ce fostul șef al grupării din Trivale a intervenit pentru că meciul fusese amânat cu circa 40 de minute. Tot acest scandal s-a finalizat cu memorii depuse la AJF, pe de o parte, de către observator și de către arbitru și pe de altă parte din partea FC Argeș 1953, care cere cel puțin redisputarea meciului pierdut cu 1-0.

Meciul a fost amânat 40 de minute pentru că echipa din Berevoești nu avea toți jucătorii pe teren

Tot scandalul de la Berevoești a început din cauza faptului că la ora 16.30, atunci când era programat să înceapă meciul, echipa gazdă, Gloria Berevoești nu avea toți jucătorii pe teren, mulți dintre aceștia neajungând din cauza serviciului. Așa se face că oficialii echipei din Berevoești au recurs la tot felul de tertipuri pentru a amâna partida. Unul dintre acestea a fost lipsa fanioanelor de la colțul terenului, motiv pentru care s-a acceptat 30 de minute de întârziere pentru ca terenul să devină regulamentar. În acest timp Vali Ilinca a mers în cabina arbitrilor pentru a vedea ce se întâmplă, iar atunci, pentru că a fost înștiințat de către observatorul Aurelian Simion că meciul trebuia să înceapă la 16.30, secretarul general al AJF a sărit ca ars înjurându-l pe acesta. Nici după terminarea partidei Ilinca nu a avut un comportament civilizat și a mers și l-a apostrofat pe arbitrul Liviu Chița pentru că a scris în raport că meciul a început la 17.10. Toate aceste întâmplări sunt menționate în memoriul semnat de observatorul Aurelian Simion, memoriu care a și fost depus la AJF Argeș (facsimil). Trebuie precizat faptul că Vali Ilinca a fost membru fondator al Gloriei Berevoești și de aici rezultă și ”afinitatea” pentru acest club. Iată în continuare cum își justifică Vali Ilinca, un om cu ștate vechi în fotbalul argeșean, comportamentul mai puțin civilizat de la această partidă.

„Nu pot să reproduc înjurătura. I-am zis aşa ceva pentru că nu cunoaşte atribuţiunile”

# Dle Ilinca, ce ne puteți spune despre scandalul de la Berevoești în care ați fost direct implicat?
– Nu știu ce scandal ați văzut voi la Berevoești!
# Am înțeles că s-a amânat ora de începere a partidei…
– Deci, ce se întâmplă! Există Comisia de competiții, Comisia de arbitri… Ce să vorbesc eu? S-a întârziat jocul…
# Dle Ilinca, am înțeles că dvs v-ați luat de arbitru și de observator.
– Dacă nu știți, vă spun eu că am funcție de secretar general al AJF-ului și am obligația să coordonez activitatea comisiilor etc. E gravă treaba…
# Tocmai de aceea v-am și sunat. Ce s-a întâmplat din punctul dvs de vedere la Berevoești?
– A fost o solicitare din partea Gloriei Berevoești ca jocul să se dispute de la ora 16.30, FC Argeș a dat acceptul pe chestia asta, iar Comisia de arbitri care a făcut delegările și a emis rapoartele a scris 17 pe raportul de arbitraj în loc de 16.30. Adică, la ora 15, juniorii și la 17, seniorii. Acesta este documentul oficial de care trebuia să țină cont toată lumea. Miercuri echipele știau că se joacă de la 15 și de la 17, joi după amiază nu știu cine s-a sesizat de chestia asta și dl Ghiberdel, președintele Comisiei de arbitri a sunat brigada de arbitrii și clubul vizitator, mai puțin clubul gazdă, de o eventuală modificare a orei de disputare a jocului. Asta a fost toată chestia! Eu am fost sunat pentru chestia asta, m-am dus și am intervenit șamd.
# Ideea este că cei de la Berevoești au întârziat jocul tocmai pentru că nu le veniseră toți jucătorii.
– Să vă spun o chestiune. Sunt niște prevederi regulamentare care dacă le respecți nu ai niciun fel de problemă. Jocul poate să întârzie din anumite motive. În condițiile în care nu este asigurată asistența medicală, ai un anumit termen de la ora oficială, în condițiile în care terenul este neregulamentar… Și aici sunt niște chestiuni legate de neregularitatea terenului și se poate întârzia până la 30 de minute șamd.
# Dle Ilinca, i-ați înjurat pe arbitru și pe observator?
– Pe arbitru nu l-am înjurat. Observatorul de arbitri nu își cunoaște atribuțiunile, probabil, nu știu… La Liga a IV-a și până la Liga I sunt delegați observatori de joc și observatori de arbitri. Observatorul de joc este responsabil în totalitate de ceea ce se întâmplă cu organizarea jocului, iar observatorul de arbitri nu are decât partea de arbitraj.
# Repet, este adevărat că l-ați înjurat pe observator?
– Nu pot să reproduc înjurătura. I-am zis așa ceva pentru că nu cunoaște atribuțiunile. El nu avea niciun drept să mă întrebe pe mine niște chestii.

„Nu am zgâriat pe nimeni, nu am unghii, nu port manichiură din aia ca doamnele”

# L-ați bruscat cumva pe arbitru în cabină?
– Bruscat în ce sens?
# Și verbal și fizic.
– Verbal, da. Fizic, nu știu ce înseamnă la voi.
# Am înțeles că este zgâriat pe spate.
– Vai de mine! Voi căutați subiecte de scandal… După terminarea jocului, arbitrul are obligația să treacă în raportul de arbitraj absolut toate problemele legate de desfășurarea jocului, de o eventuală întârziere a jocului șamd. S-a completat raportul până la un anumit moment. Eu eram în tribuna oficială de la Berevoești cu Răzvan Tunaru și cu primarul de la Berevoești. Și delegatul echipei gazdă a venit și mi-a spus că aici s-a trecut întârziere ora 17 când jocul a început la 17.10. Am mers apoi în cabină și i-am spus arbitrului să motiveze în raportul de arbitraj pentru ce a început jocul la 17.10. Mi-a răspuns așa pe un ton care m-a deranjat foarte tare cum că nu s-a prezentat echipa gazdă. Adică a vrut să discute așa în doi peri cu mine, lucru care m-a deranjat pentru că după atâția ani de activitate, cu observări la Liga I, cu jocuri cu grad ridicat de risc, nu am putut să accept o chestiune de adresare la modul acesta. Din păcate ei nu spun decât lucrurile care le convin… Nu vreau eu să spun mai departe atitudinea arbitrului pentru că mie nu-mi plac scandalurile. Dar ca să se ajungă la chestia că a fost zgâriat… Eu nu am unghii, nu port manichiură din aia ca doamnele…
# Dle secretar general al AJF, dvs aveți sau ați avut vreo funcție la Gloria Berevoești?
– Am fost membru fondator, am renunțat la chestia asta și am procură notarială. Ei sunt organizați acolo așa cum sunt organizați, mi-au cerut sprijinul la momentul când au constituit clubul acela pentru că este unul dintre puținele cluburi la nivel de județ Argeș care au certificat de identitate sportivă de la Minister șamd. Deci, clubul ăla este făcut exact după lege.
# Deci nu este vorba de incompatibilitate cu funcția de la AJF?
– Care este incompatibilitatea? Eu am făcut procură notarială și am renunțat la funcția care am avut-o acolo. Deci am procură notarială de un an și ceva. Există document oficial depus la AJF și nu am cum să fiu în incompatibilitate. Nu am nicio funcție la Berevoești.
Material realizat de Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii