Web Analytics

Valeriu Gheorghiţă recomandă persoanelor care s-au vaccinat împotriva Covid-19 să îşi facă şi vaccinul anti-gripal

de | 14.09.2021 09:44 | Actualitate, Politica si Administratie

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, recomandă ca persoanele care au primit unul dintre serurile anti-COVID să se vaccineze şi anti-gripal, el explicând că răspunsul imun dat de vaccinul anti-COVID nu protejează faţă de infecţia dată de virusul gripal.

CITEȘTE ȘI: Carmen Iohannis a purtat o geantă de 1.300 de euro la deschiderea noului an școlar de la Sibiu

„Împotriva virusului gripal sezonier, cu siguranţă da (este nevoie de imunizare – n.r.) pentru că răspunsul imun nu este unul încrucişat. Practic, răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID-19 nu ne protejează faţă de o infecţie gripală. Ne protejează, în schimb, faţă de infecţia gripală respectarea celorlalte măsuri nefarmaceutice: masca de protecţie, distanţarea, evitarea zonelor supraaglomerate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la Digi 24.

CITEȘTE ȘI: Ajutorul social – suspendat dacă beneficiarul refuză să meargă la școală sau la agenția pentru forța de muncă

El a arătat că impactul bolilor precum rujeola şi gripa sezonieră a scăzut după ce au fost implementate măsurile non-farmaceutice. Gheorghiţă a menţionat că vaccinurile antigripal şi cel anti-COVID pot fi administrate simultan, dar în braţe diferite.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii