Web Analytics

Valeria Răcăşan, expoziţie de artă decorativă la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 7.08.2014 14:14 | Cultură

Până pe 8 august, Biblioteca Județeană Argeș organizează, pentru a treia oară în ultimul an, expoziția de artă decorativă cu vânzare a Valeriei Răcășan – miniaturi florale (3-5 lei), măști tradiționale românești și alte compoziții ambientale (25 – 50 lei).
Cele 70 de lucrări de mici dimensiuni, din vitrine, au ca suport cartonul, pe care au fost atașate plante presate. O cromatică vie, dinamică, plasticitate și lirism, un fertil dialog al artistei cu lumea văzută – acestea sunt reperele de prim contact, de primă impresie cu miniaturile Valeriei Răcășan.
Simezele prezintă 18 lucrări din sfoară – vestitele măști de sărbătoare rurală, dar și prelucrări ale unor motive clasice din arii diverse de cultură vizuală, caracterizate printr-o anumită solemnitate. Concretul ca dimensiune mobilă și subiectivă îi slujește Valeriei Răcășan la realizarea de punți de suprarealitate, singura în stare să mai confere, astăzi cel puțin, un halou de magie mediului artificial în care viețuim. Expoziția din holul central al Bibliotecii Județene Argeș valorizează o artistă de o creativitate explozivă. Promisiunea Valeriei Răcășan, de a ni se înfățișa din nou, până la sfârșitul lui 2014, cu lucrări grafice, trebuie luată ca o certitudine.
DENISA POPESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii