Web Analytics
scris miercuri, 25.03.2015

Valentin Vișoiu a recunoscut mita dată deputatului Theodor Nicolescu

Omul de afaceri Valentin Vișoiu a formulat un denunț în care susține că i-a dat mită deputatului Theodor Nicolescu, la cererea acestuia, pentru soluționarea favorabilă a unor dosare privind drepturi litigioase, se arată în motivarea arestării preventive a inculpaților din dosarul ANRP. Vișoiu spune că mita a fost dată în perioada 2007 — 2008, când Theodor Nicolescu ocupa funcția de vicepreședinte al ANRP.
„Dosarul de urmărire penală cuprinde denunțul formulat de una dintre persoanele ce a fost beneficiar al supraevaluărilor, numitul Vișoiu Valentin, care arată că, ‚pentru soluționarea favorabilă a trei dosare privind drepturi litigioase, Nicolescu Theodor-Cătălin, în calitate de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, i-a pretins 5% din totalul acțiunilor care urmau a fi obținute în baza titlurilor de conversie obținute, în schimbul sprijinului acordat pentru soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor’”, se precizează în motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție privind arestarea lui Horia Georgescu și a altor inculpați din dosarul ANRP.
Potrivit susținerilor lui Vișoiu, Theodor Nicolescu i-a promis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc spre sfârșitul anului 2007, că, dacă va achiziționa drepturi litigioase din dosare aflate la ANRP, îl va ajuta ca respectivele dosare să treacă prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD). În schimbul acestui sprijin, Nicolescu urma să primească 5% din totalul numărului de acțiuni primite ca despăgubire sau echivalentul în bani al acestora, indiferent de prețul la care erau tranzacționate.
Valentin Vișoiu a relatat că, în perioada 2007 — 2008, a achiziționat drepturi litigioase în trei dosare, care au primit de la CCSD decizii de acordare a despăgubirilor. Omul de afaceri i-ar fi dat lui Theodor Nicolescu, pentru două dosare 800.000 de euro și aproximativ 350.000 de lei, iar în cazul unui dosar a încheiat un contract de comision fictiv, în baza căruia a virat o altă sumă de bani, în lei.
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut pe 19 martie sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive în cazul lui Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
D.G.

Valentin Vișoiu a recunoscut mita dată deputatului Theodor Nicolescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită