Web Analytics

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

de | 28.03.2024 19:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Guvernul a decis, joi, prelungirea valabilității cardurilor de energie. Măsura reprezintă un sprijin atât pentru cei care vor avea de plătit restanțe pe perioada de iarnă, cât și pentru cei care vor să depună cereri pentru recuperarea sumelor neconsumate.

Citește și: Scandalul de la AJVPS Argeş ia amploare! „Majoritatea din tagma vânătorească nu vor decât să vâneze şi să braconeze! Suntem trădaţi chiar de vânători! Ei vin la evaluări şi mint!”


Deși valabilitatea lor era până la 31 martie, s-a decis ca aceasta să fie prelungită pentru încă două luni, adică până la 31 mai 2024, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că este vorba de una dintre cele mai importante măsuri de protecție socială decontate din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.
În acest moment, potrivit datelor oficiale, 1,1 milioane de beneficiari au încă bani pe carduri, iar sumele pot fi folosite pentru achitarea facturilor curente. De asemenea, dacă pe card rămâne o sumă neconsumată, aceasta poate fi încasată de beneficiar, la finalul perioadei de valabilitate, în baza unei cereri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *