Web Analytics

Val de critici la adresa actorului Victor Rebengiuc

de | 10.10.2023 20:30 | Actualitate, Cultură, Home

Îndrăgitul actor Victor Rebengiuc a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani. Recent,maestrul Rebengiuc a participat la un podcast unde a adus în discuție un moment petru care a fost criticat dur de publicul român.

Citește și: Parlamentul a numit noi membri la Curtea de Conturi și ANCOM


Pe scurt, maestrul a povestit de momentul din 23 decembrie 1989, moment la care a apărut în studiourile televiziunii naționale cu un sul de hârtie igienică. Atunci, Victor Rebengiuc a avut o ieșire nu tocmai potrivită. Concret, i-a îndemnat pe cei care au apărut la televizor pentru a recita poezii pentru Nicolae Ceaușescu să se șteargă la gură. Un îndemn adresat și celor care l-au lăudat deșănțat pe fostul președinte al României.

Citește și: Percheziții la Ministerul Sănătății. Suspiciuni de fraudare a unui concurs de angajare


La mai bine de trei decenii distanță subiectul încă mai provoacă isterie în mediul online. Utilizatorii care au urmărit intervenția actorului au aruncat cu invective la adresa artistului. „Caracterul omului îl vezi în momente de slăbiciune a celuilalt. Dl respectiv nu a ratat momentul istoric să se autodefinească. Sunt curios de ce nu a făcut același gest înălțător cu o săptămână înainte de revoluție. Să-l întrebați vă rog. Eu știu un proverb. După război… mulți viteji se arată. A fost doar penibil. Nimic eroic. Și ode mai multe decât artiștii… nu știu cine sa fi ridicat. Mai bine stătea în banca lui și nu își păta parcursul din actorie cu politică”, a comentat unul dintre internauți.
Alți internauți au invocat trecutul comunist al maestrului și premiile obținute de acesta în vremea comunismului. „Tare tov. Rebenciuc! Ștersul la gură cu hârtie igienică cred că trebuia început de dumisale.” „Uriaș l-au făcut Comuniștii altfel vindea hârtia igienică. Comuniștii au dezvoltat cinematografia și teatru acordând fonduri cu nemiluita.Un marțafoi”, și-au exprimat nemulțumirea alți utilizatori.
Comentariile răutăcioase au continuat cu injurii la adresa reputatului actor.

Citește și: Ciprian Marangoci a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare

Majoritatea criticilor au fost formulate pe baza trecutului. În accepțiunea unora din urmăritorii podcastului „Vorbitorincii” cariera actorului Rebengiuc se datorează Partidului Comunist Român. „Deși m-am uitat la TV zilele acelea, am ratat scena! Se tot încălzeau aparatele, care funcționaseră doar 2 ore pe zi și acum săreau volții din ele (monumental de penibilă minciuna lui brates) Până la urmă cam asta o sa rămână și din declarațiile maestrului post revoluționare… o hârtie igienică!”
„Mizerii multe, dar nu mai mari decât mizeria cu hârtia igienica… Voi îl gratulați ca niște veșnici slujbași ai ocultei. Rușine ” maestre.” „Acum 34 de ani NU a avut curajul să spună ceva, iar acum se laudă cu….Nimic!!”.
Sursa: Evenimentul Zilei

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *