Web Analytics

Parlamentul a numit noi membri la Curtea de Conturi și ANCOM

de | 10.10.2023 20:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Camera Deputaților și Senatul au numit, marți, în ședință comună, șase membri la Curtea de Conturi și doi vicepreședinți la ANCOM. Printre candidații care au fost validați la șefia instituției care verifică cheltuirea banilor publici se numără oameni de casa ai partidelor politice. Astfel, PSD l-a susținut pentru postul de vicepreședinte pe fostul lider PSD Caraș Severin – senatorul Ion Mocioalcă și fidel lui Victor Ponta iar PNL pe Ștefania Ferencz – fosta șefă de cabinet a lui Emil Boc.

Citește și Contestația primarului din Mioveni se judecă pe 12 octombrie

Parlamentul i-a numit vicepreședinți la Curtea de Conturi pe Ion Mocioalcă cu 252 de voturi „pentru” și 114 „împotrivă” și pe Lucian Heius cu 256 de voturi „pentru” şi 100 „contra”.

Pentru funcțiile de consilier la Curtea de Conturi au fost validați fostul viceprimar Aurelian Bădulescu, fosta șefă de cabinet al lui Emil Boc- Ștefania Ferencz, fostul secretar de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice – Lacziko Enikő Katalin și Carmen Drăgan (PNL).

De asemenea Parlamentul i-a validat pentru funcțiile de vicepreședinți ANCOM pe Vlad Bontea, susţinut de PSD care a obţinut 249 voturi „pentru” şi 101 „împotrivă”, si pe Pavel Popescu, deputat PNL – 243 de voturi „pentru” şi 107 „împotrivă”.

Comisiile de specialitate au audiat în cursul dimineții candidaţii pentru două funcţii de vicepreşedinţi Ion Mocioalcă (PSD) și Lucian Heiuș (PNL) şi 19 funcţii de consilieri ai Curţii de Conturi.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *