Web Analytics

„Văd aici dorinţa unora de a candida. Bă, dar dacă ai pierdut de 4-5 ori, de ce mai încerci?”

de | 6.08.2015 20:35 | Politica si Administratie

# Vasile Blaga le-a pus diagnosticul şefilor PNL Argeş, Iani Popa şi Dănuţ Bica # „Cu doi primari de oraş şi 19 de comună din 102, domnilor copreşedinţi, eu nici n-aş putea să stau pe scaun!”, a mai spus Blaga săptămâna trecută la Pitești # Și Alina Gorghiu le-a spus tranșant celor doi sinecuriști, Dan Bica și Iani Popa, că dacă PNL ia bătaie și la anul de la PSD în Argeș, o să o ia ca pe o sfidare personală # Contactat de noi, co-președintele Bica o dă la întors: ”Legat de nemulţumirea dlui Blaga, stilul dânsului este de a ţine în priză”

Şedinţă cu scântei la PNL Argeş, săptămâna trecută. Prezenţi joi, 30 iulie, în Argeş, într-un turneu naţional care vizează cele mai slabe organizaţii din ţară, liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, i-au făcut ţăndări pe cei doi copreşedinţii liberali din Argeş, senatorul Iani Popa şi Dănuţ Bica.

Vasile Blaga: „Iani, la muncă! Bica, la muncă! Aţi tras destul mâţa de coadă! Sunteți pe locul 38 în țară”

Nemulţumirile liderilor de la Bucureşti au început să se contureze în timpul conferinţei de presă de la Teatrul „Alexandru Davila”, când au aflat că subordonaţii lor de la Argeş sfidează principiile partidului în ceea ce priveşte  comunicarea publică şi nu prea trec pe la conferinţele de presă. În zadar au încercat s-o dreagă Bica şi Popa, pretextând că lipsa lor din peisaj e o strategie menită să le dea şansa şi primarilor sau consilierilor locali şi judeţeni liberali de a-şi promova imaginea şi de a-şi face cunoscută activitatea. Scuzele n-au ţinut, iar copreşedinta Alina Gorghiu le-a trasat celor doi copreşedinţi de la Argeş sarcina precisă de a participa pe viitor, săptămânal, la conferinţele de presă ale organizaţiei judeţene. Criticile la adresa conducerii PNL Argeş au atins însă cote maxime în timpul şedinţei Comitetului judeţean de coordonare al PNL Argeş, când Vasile Blaga a preluat microfonul şi i-a desfiinţat efectiv în discursul său pe copreşedinţii Iani Popa şi Dănuţ Bica. „Sunteţi pe locul 38 în ţară în ceea ce priveşte procentul de la alegerile prezidenţiale, iar acest lucru este de neacceptat. Văd aici dorinţa unora de a candida. Bă, dar dacă ai pierdut de 4-5 ori, de ce mai încerci? În Argeş, în 80% dintre localităţi nu aveţi candidat viabil pentru primării! Ba mai staţi şi cu coada pe sus! Cu doi primari de oraş şi 19 de comună din 102, domnilor copreşedinţi, eu nici n-aş putea să stau pe scaun! Am impresia că dacă nu veţi pica din avion, veţi trăi 1.000 de ani. N-am venit aici pentru trei sandvişuri uscate, nici la masă nu vă pricepeţi! Vreau să vă văd că munciţi, că luptaţi. Şi în loc să mergeţi cu mine prin ţară, aş prefera să staţi acasă să vă ocupaţi de organizaţii. Ce să mai… Iani, la muncă! Bica, la muncă! Aţi tras destul mâţa de coadă!”, a spus Vasile Blaga.

Limbaj de lemn a la Dan Bica: „Victoria nu poate fi obţinută decât printr-un efort solidar al tuturor şi în virtutea obligaţiilor pe care fiecare şi le-a asumat prin funcţia pe care o ocupă”

Despre dușul rece aplicat de Vasile Blaga, Dănuţ Bica are o explicație demnă de cascadorii râsului: „Dl Blaga şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea PNL Argeş, iar copreşedinţii sunt cei care răspund în faţa conducerii centrale. Ce vom face în continuare? Vom căuta să îmbunătăţim şi să intensificăm activitatea în cadrul structurilor de conducere ale partidului. Cât despre nemulţumirea dlui Blaga, stilul dânsului este de a ţine în priză. N-o să-l vedeţi niciodată pe dl Vasile Blaga, într-o organizaţie în care rezultatele nu sunt deosebite, lăudând şi mângâind pe creştet. Eu consider că exprimarea dumnealui a fost una de mobilizare, fiindcă nu s-a discutat despre candidaţi şi n-am făcut o astfel de analiză nici noi şi cu-atât mai puţin dânsul. Sunt pus într-o situaţie un pic paradoxală. Deşi din ianuarie şi până acum mi-am dedicat tot timpul activităţii de partid fiindcă au fost etape care au necesitat multă implicare, multă muncă şi timp, cea de constituire a structurilor interne ale partidului, avem şi motive să nu fim mulţumiţi de stadiul în care ne aflăm. Sunt convins că dacă vom sta şi vom judeca la rece şi dacă cât mai mulţi dintre cei care şi-au asumat funcţii de conducere în acest partid vor trata serios obligaţiile pe care le au pentru perioada următoare, succesul nu are cum să nu apară. Asta în contextul unui judeţ roşu, cu 80 de primari PSD. Uşor nu va fi! Cine crede că doi copreşedinţi pot să rezolve totul, se înşală amarnic. Sper să nu fi înţeles colegii din teritoriu în aşa fel mesajul dlui Blaga. Dl Blaga ni s-a adresat nouă fiindcă suntem direct răspunzători, dar eu sper ca toţi militanţii noştri să înţeleagă că fiecare e o rotiţă extrem de importantă în acest angrenaj şi sunt convins că vor înţelege aşa pentru că erau destul de mulţi oameni cu experienţă politică în sală. Victoria nu poate fi obţinută decât printr-un efort solidar al tuturor şi în virtutea obligaţiilor pe care fiecare şi le-a asumat prin funcţia pe care o ocupă. Să nu se înţeleagă cumva că nu îmi asum criticile şi că nu sunt conştient. Noi suntem cei cărora li se taie capul. Aşa e în orice construcţie ierarhică. Cel din vârf răspunde, iar dacă totul merge prost are vina de a nu fi găsit soluţiile ca mecanismul să meargă bine. Dar, pe de altă parte, copreşedinţii nu pot rezolva nimic de unii singuri şi vom căuta să-i mobilizăm, să-i capacităm şi conştientizăm pe colegii noştri că trebuie o implicare mult mai mare”.
Am încercat să îl contactăm pentru un punct de vedere şi pe copreşedintele Iani Popa, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.
Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii