Universitatea din Piteşti ocupă un „onorant” loc 6 în topul giranţilor cercetării ştiinţifice de puşcărie

de | 14.01.2016 16:34 | Politica si Administratie

Potrivit unui material publicat de Adevărul, Universitatea din Pitești ocupă locul 6 în topul instituțiilor academice care au girat „lucrările științifice” menite să reducă din pedepsele unor infractori celebri aflați în pușcăriile României.
Topul ruşinii este condus de departe de Universitatea din Craiova, ai cărei profesori au girat 59 de lucrări, adică 13,85% din toate publicaţiile recenzate. La distanţă mare, cu 33 de lucrări coordonate (7,75%), se situează pe locul 2 al clasamentului Academia de Studii Economice din Bucureşti. Pe locul 3 se află foarte aproape, cu 31 de lucrări coordonate, Universitatea Hyperion din Bucureşti, prima clasată într-un top al universităţilor private.
Următoarele trei locuri sunt ocupate de cinci universităţi de stat: Universitatea Transilvania din Braşov (20 lucrări), Universitatea Politehnică din Bucureşti (17), Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (17), Universitatea din Piteşti (14) şi Universitatea Ovidius din Constanţa (14).  În total în Top 10 al ruşinii universitare se află 16 universităţi, dintre care 11 instituţii de învăţământ superior de stat, care sunt finanţate din bani publici, respectiv 5 universităţi private.
Top 10 au coordonat în total 280 de publicaţii pretins ştiinţifice, adică 65,73%, care sunt distribuite astfel: 211 lucrări girate de universităţi de stat şi 69 de universităţi private, se arată în analiza celor de la Adevărul.
Florin Silvestru

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii