Web Analytics
scris duminică, 26.05.2024

Universitatea Craiova – U Cluj, duminică, în barajul pentru accederea în Conference League

Universitatea Craiova și U Cluj se întâlnesc duminică, de la 20:00, în barajul pentru accederea în Conference League.

Universitatea Craiova – U Cluj, duminică, în barajul pentru accederea în Conference League

În această seară, pe „Ion Oblemenco”, se decide a doua reprezentantă a Superligii în Conference League, alături de CFR Cluj. Poziție pe care și-o dispută Universitatea Craiova, locul 3 în play-off, și U Cluj, câștigătoarea barajului din play-out cu Oțelul Galați (2-0).

Citește și: Un dublu campion la golf a murit subit la 30 de ani

Oltenii au probleme de personal, antrenorul Costel Gâlcă trebuie să se lipsească de mai mulți jucători, accidentați sau nerefăcuți complet. Este vorba despre Denil Maldonado, Ștefan Baiaram și mai ales Vladimir Screciu, care a ratat și lotul României pentru Euro 2024 din cauza unei probleme la tendon, iar de ultimă oră, Ștefan Vlădoiu și George Câmpanu. U Cluj, la rându-i, anunță o singură absență, dar foarte importantă. Golgheterul Daniel Popa; accidentat.

În sezonul regular, Universitatea Craiova și U Cluj au terminat mereu la egalitate: 1-1 în tur, la Cluj, și 2-2 în retur, pe „Ion Oblemenco”. Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, a vorbit despre barajul cu Universitatea Craiova: „Nu pot exprima în procente ce șanse avem. Este o finală, important este să credem. Jucătorii trebuie să aibă curaj, să lupte, ar fi o performanță unică pentru toți. Vom face tot ce depinde de noi să fim buni. Nu vrem să fim temători, este un aspect important. Rolul meu este să transmit încredere băieților”.

Citește și: A murit soția fotbalistului Iosif Rotariu

”Este un moment important pentru noi. Este important ca suporterii noştri să vină la stadion într-un număr cât mai mare, pentru că avem nevoie de ei și de susținerea lor pe durata întregii partide. Îmi doresc să facem un meci cât mai bun, să existe o conexiune între noi şi suporteri. Este un meci capital pentru noi, pentru club, pentru toată lumea. Este un meci cât un campionat, pentru că este o finală, un meci care ne duce în cupele europene. Şi este foarte important, pentru că jucăm contra unei echipe care are un antrenor cu experiență, are jucători cu experiență. Nu mai contează dacă acest meci trebuia să se joace sau nu, trebuie să ne gândim la el, sper să ne bucurăm la sfârşit alături de suporterii noştri. Aştept ca suporterii să vină în număr cât mai mare, să umple stadionul, pentru că avem nevoie de ei. Teamă nu avem în niciun moment, ci respect trebuie să ai față de o echipă, de antrenor, de toți, dar dacă avem personalitate, noi trebuie să demonstrăm în teren că suntem mai buni. Sabău a demonstrat că este un antrenor foarte bun şi a format o echipă foarte bună. E important ceea ce vom juca noi şi ce vom reuşi să facem. Sper să facem un joc foarte bun, să marcăm goluri şi să ne bucurăm de victorie.

”U” Cluj este o echipă cu experiență. Trebuie să fim concentrați la începutul meciului, să fim compacți, să fim agresivi, să nu lăsăm spații, pentru că jucătorii pe care îi au sunt experimentați şi au calitate individuală. Pentru mine este o finală şi este foarte important să mergem în sezonul viitor în cupele europene. Având în vedere că jucăm acasă, în fața suporterilor cred că suntem favoriți. Ce să mai spunem, ăsta este adevărul, şi trebuie să câştigăm meciul”, a declarat Costel Gâlcă, înaintea meciului de baraj.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită